Najmenej priateľské národy? Na vrchole rebríčka sú hneď dvaja susedia Slovenska

Určite s tým máte skúsenosti: pricestujete do krajiny a cítite prijatie a srdečnosť domácich. Nemajú problém vám odpovedať a poradiť, dokonca sa sami prihovoria. Takí sú napríklad Taliani, aj keď mnohí z nich nehovoria anglicky či nemecky, vždy sa akosi dorozumiete.

30.08.2023 06:00
debata (9)

V iných krajinách sa však až tak príjemne necítite – a nie je to len zdanie, únava, či náhoda, ktorá vám prinesie do cesty nevrlých obyvateľov. Jednoducho nie sú až takí otvorení, a nič na tom nezmení ani ich krásna krajina a očarujúca príroda, či dychberúca architektúra.

Obyvatelia ktorých krajín sa dostali do rebríčka najmenej priateľských národov?

Tu je zoznam najmenej prívetivých destinácií podľa turistov z celého sveta. Zaradili by ste do rebríčka ešte nejaký národ?

Cavtat, Chorvátsko, záliv, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Najkrajšie zátoky v Európe? Opäť všetkých tromflo Chorvátsko, toto je jasný víťaz

Diskutéri sa úplne nezhodli

Platí, že južanské národy sú tradične srdečnejšie, naproti tomu severania sú viac uzatvorení a svoje hygge si vychutnávajú radšej v užšom kruhu svojich známych.

Takisto sa v tomto rebríčku objavili viaceré germánske národy.

Ani Česi, ktorí sa môžu pochváliť svojim svetoznámym klenotom, Prahou, neskončili veľmi slávne.

A krásnu Viedeň, ktorá sa pravidelne umiestňuje na vrchole rebríčka najlepších miest pre život, obývajú podľa návštevníkov najmenej priateľskí ľudia.

Niektorí diskutéri na sociálnych sieťach doplnili, že v rebríčku chýbajú Francúzi, ktorí majú povesť, že si držia od turistov, najmú nehovoriacich francúzsky, odstup. A to napriek tomu, že Francúzsko je najnavštevovanejšou krajinou sveta.

Podľa ďalších by v zozname mali byť aj Briti, Indovia či dokonca Poliaci.

Naopak, niektorí nesúhlasia, že by Švédi boli nepriateľskí, len podotkli, že nemajú radi nevychovaných a hlučných ľudí. A ďalší vidia nespravodlivo aj umiestnenie Luxemburčanov.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #nepriateľstvo