Na Zemplínskej šírave pribudla unikátna sauna s očarujúcim výhľadom na vodu

Nový projekt s názvom Sauna pri slovenskom mori predstavili v letnom stredisku Medvedia hora na brehu Zemplínskej šíravy. Ide o fínsku saunu s panoramatickým sklom, ktorá ponúka výhľad na vodnú hladinu. Pomôcť má prilákať turistov do regiónu aj mimo letnej sezóny, informovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice región turizmus (KRT).

13.12.2023 08:00
debata

Projekt zrealizovaný pri miestnom penzióne podľa nej reaguje na rastúci záujem o zdravý životný štýl, relax, ale aj otužovanie. Keďže je sauna vykurovaná len pieckou na drevo, je ekologická a energeticky nezávislá. Po saunovaní sa možno schladiť priamo vo vode Zemplínskej šíravy. Zrelaxovať možno v oddychovej časti s dvomi drevenými ležadlami.

Košický samosprávny kraj (KSK) podporil projekt cez dotačný program Terra Incognita sumou 38.000 eur. „Vodná nádrž Zemplínska šírava sa hrdí svojou vysokou letnou návštevnosťou a neustálym zvyšovaním turistického štandardu aj mimo hlavnej sezóny. Šírava má veľký turistický potenciál a som presvedčený, že práve malé projekty a šikovní miestni jednotlivci prinesú nové nápady na objavovanie domácich pokladov,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Ako uviedla realizátorka projektu Anna Obšatníková, k myšlienke vybudovať saunu na brehu vodnej nádrže prispeli návštevníci – otužilci, ktorí ju využívajú najmä v chladnejších mesiacoch.

„Prevádzka sauny je v súlade s otváracou dobou penziónu a je prístupná nielen pre jeho návštevníkov, ale aj pre širokú verejnosť. Sauna sa prenajíma v celku, či už pre jednotlivca, alebo pre skupiny šesť až osem osôb,“ povedala.

Výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková pripomenula, že ide o ďalšie rozširovania wellness služieb pri Zemplínskej šírave. „Naším cieľom je prispieť k rozvoju tejto oblasti a poskytnúť všetkým oddych, relaxáciu a zážitky, ktoré ponúka iba dolný Zemplín,“ dodala.

lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac V lese neďaleko Popradu sa zjavilo lietadlo: Je to svetový unikát a predáva aj 'letenky' Fínsko, Helsinki, katedrála Uspenski, NEST1 NEPOUZI Čítajte viac Fínsko: 11 pozoruhodností. Prečo boháči jazdia pomaly a koľko hnedého prášku sa tu vypije?
debata chyba
Viac na túto tému: #Zemplínska Šírava #sauna