Raj, či nočná mora? Tomuto ostrovu kraľujú stovky mačiek

Na japonskom ostrove Taširojima v Tichom oceáne kraľujú mačky. Tieto chlpaté zvieratká sú všade – povaľujú sa na pláži, podriemkavajú pri dverách domov, šantia pod stromami. Počtom prevyšujú tamojších ľudských obyvateľov, no tí nemajú nič proti.

23.04.2017 07:00
debata (1)

Príspevok, ktorý zdieľa BeatDownBoogie (@beatdownboogie),

Miestni vždy považovali mačky za symbol šťastia, verili, že im prinesú požehnanie, zvlášť, keď sa o nich dobre postarajú a nakŕmia ich.

Niet divu, že malým šelmičkám sa na ostrove začalo mimoriadne dariť a svoje rady rozširovali úmerne s množstvom blaženosti, ktorú svojim dobrodincom ochotne „zabezpečovali“.

Väčšina mačiek je tu divoká, ostrovania považujú ich chovanie ako domácich miláčikov za „nevhodné“, no o stravu a ošetrovanie nemajú núdzu.

Príspevok, ktorý zdieľa scott shiroma (@lets.travel.asia),

V posledných rokoch sa však zdá, že blahobyt si nechali mačky len pre seba. Ľudská populácia ostrova Taširojima sa totiž za polstoročie scvrkla z 1000 za menej ako 100 duší.

Kým jedni sa ostrovu práve kvôli mačkám vyhýbali, tí, čo ostali, chlpáčov ochraňovali ešte vehementnejšie.

Momentálne majú psy na ostrov prísny zákaz vstupu, aby nenarušili tamojší mačací raj. Pravdou však je, že každý pes, ktorý by sa čo i len pokúsil dostať medzi stovky divokých mačkovitých šeliem, by neskončil dobre.

O čo menej psov sem zavíta, o to viac pricestuje turistov, ktorí milujú huňaté biele, sivé, ryšavé, či čierne kožúšky mačiek.

Zdroj: Atlasobscura.com; Wikipedia.org; Onegai-kaeru.jp; Dailymail.co.uk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #mačky #Ostrov