Turisti sa môžu prejsť po 'moste v rukách božích'

Chcete sa prejsť po moste, ktorý podopierajú "božie ruky"? Vyberte sa do Vietnamu.

07.08.2018 10:00
debata
Turisti kráčajú po obrovskej štruktúre rúk na... Foto: Reuters, KHAM
VIETNAM-BRIDGE/ Turisti kráčajú po obrovskej štruktúre rúk na Zlatom moste na kopci Ba Na pri Danangu.
Najnovšia vietnamská turistická atrakcia – 150 metrov dlhý Zlatý most je uhniezdený v horách neďaleko mesta Danang a držia ho dve obrie betónové dlane, ktoré vystupujú medzi stromami.

Od júna, keď bol v kopcoch Ba Na otvorený, už tento most prilákal davy turistov, ktorí nemôžu odolať nutkaniu urobiť si selfie s „božskými rukami“ v pozadí. Ohlas, aký most vyvolal, asi najviac prekvapil architekta Vu Viet Anha, ktorý nečakal, že by mohol prilákať toľko pozornosti. „V každom prípade sme však radi, že náš produkt na sociálnych sieťach vidia ľudia z celého sveta,“ povedal agentúre AFP.

Oblasť, kde most stojí, je jednou z veľkých turistických atrakcií vo Vietname. Na návštevníkov tu čaká lanovka, replika francúzskej stredovekej dediny vrátane falošného hradu a katedrály, starostlivo upravené záhrady a múzeum voskových figurín, kde je napríklad Lady Gaga či Michael Jordan.

Vietnam sa čím ďalej, tým viac snaží lákať návštevníkov na atrakcie, pre ktoré „netradičné“ je pomerne slabý výraz. Začiatkom tohto roku bola sprístupnená inštalácia nazvaná Kryštálový mrak, ktorú tvorí 58 000 lesklých korálikov na terasovitých kopcoch severného Vietnamu.

Zástupy zvedavých turistov tiež dlho priťahoval surrealistický hotel Šialený dom v centrálnom meste Da Lat, navrhnutý tak, aby vyzeral ako pokrútený domček na strome.

Vietnam sa dlhodobo snaží zvýšiť počet zahraničných turistov a propagovať sa ako destinácia v Juhovýchodnej Ázii, ktorú musí každý vidieť. V minulom roku do krajiny prišlo 13 miliónov návštevníkov – prevažne z Číny – ale Vietnam stále zaostáva za Thajskom, kam v roku 2017 prišlo 35 miliónov zahraničných turistov.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Vietnam #Most #turistická atrakcia