Nočná mora: Turisti uviazli na ostrove hadov, v mori zamorenom medúzami

Mnohí ľudia majú z plazov fóbiu, za nič na svete by sa ich nedotkli a už len pohľad na ich plazivý pohyb im spôsobuje husiu kožu. Nerátajúc nebezpečný jed či smrtiace zovretie. Preto už len predstava, že uviaznu na ostrove zamorenom hadmi, je pre nich jednou z najhorších môr. Skupina turistov tvrdí, že takúto hrôzu zažili na vlastnej koži.

01.04.2019 07:00
debata (5)

Partia mladých Britov sa vybrala na dovolenku do exotického Thajska, ku ktorej nevyhnutne patrí aj zážitok z potápania sa. Namiesto bezstarostného plávania medzi farebnými rybkami sa však podľa vlastných slov ocitli uväznení na ostrove plnom hadov, navyše obklopenom pŕhliacmi medúzami, uvádza Foxnews.com.

Devätnásťročná Emily Ince z britského Lancashireu opísala na sociálnej sieti Twitter svoj príbeh o tom, ako sa spolu so 17 priateľmi nechali nachytať podvodníkmi a zaplatili za potápačský výlet 26 dolárov.

Podľa denníka The Sun si skupina mladých Angličanov užívala dovolenku v raji, keď ich oslovili traja miestni muži a lákali ich na šnorchlovanie v blízkosti prímorského letoviska Hua Hin v provincii Prachuap Khiri Khan.

Hodiny dlhšie ako roky

Dovolenkári sa s mužmi rýchlo dohodli, odovzdali im po 26 dolárov na osobu a naskočili do ich člna. Po krátkej plavbe im muži vraj povedali, aby sa vylodili a doplávali asi 10 metrov na malý ostrov.

Keď sa dostali na ostrov, neznámi muži im hodili dve šnorchlovacie masky, ktoré vraj vyzerali ako z hračkárstva a dali im radu, aby sa držali ďalej od štrkáčov.

Boli zmätení a zaskočení, a vtom jedného z nich do nohy popŕhlila medúza. Všimli si, že vody okolo ostrova boli nimi doslova zamorené. Vtedy im došlo, že sadli na lep podvodníkom a začali mať vážne obavy, že sa stanú predmetom obchodu s ľuďmi.

Muži v člne zmizli a mladí turisti ostali na ostrove bez jedla a vody, píše Mirror.co.uk. Začali podliehať panike a prestávali dúfať, že sa ich príbeh skončí šťastne.

Po asi troch hodinách, ktoré im pripadali ako večnosť, zazreli rybára. Ten kontaktoval ľudí z brehu, ktorí ich nakoniec odviezli späť na pevninu.

Teraz, po polroku od udalosti, zdieľa Emily svoju skúsenosť, aby ostatných varovala, aby nenaleteli podobne ako oni. Dnes sama nemôže uveriť, aká nezodpovedná bola ona a jej priatelia.

Nypost.com; Insighttwist.com; Express.co.uk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #podvod #podvodníci #Thajsko