Otvorili najdlhší sklenený most na svete: Má 630 metrov a visí vo výške 150 metrov

Najnovšia turistická atrakcia láka cestovateľov, ktorí milujú adrenalín a výšky, do Vietnamu. Most Bach Long, čo po vietnamsky znamená „biely drak“, visí nad nad dažďovým pralesom vo výške 150 metrov. Na zelenú masu je skvelý výhľad vďaka sklenenému dnu.

11.05.2022 07:00
debata

632-metrový most sa nachádza v severozápadnej provincii Son La. Vedie cez horský park a rezort na ostrove Mộc Châu.

Podlaha mosta je vyrobená z tvrdeného skla a naraz unesie až 450 ľudí.

Úradníci tvrdia, že vietnamský chodník je teraz najdlhším mostom so skleneným dnom na svete, keďže prekonal doterajšieho držiteľa rekordu, 526-metrovú stavbu v čínskom Guangdongu.

Očakáva sa, že zástupcovia Guinessovej knihy rekordov toto tvrdenie overia budúci mesiac.

Spočiatku desivé

Vietnam sa snaží po dvoch rokoch obmedzení v súvislosti s Covid-19 prilákať návštevníkov späť. V polovici marca krajina zrušila karantény pre zahraničných návštevníkov a obnovila 15-dňový bezvízový prístup pre občanov z 13 krajín.

Onedlho bude Vietnam hostiť Hry juhovýchodnej Ázie, na ktorých sa zúčastní viac ako 10 000 športovcov a športového personálu z krajín regiónu.

„Dúfam, že most priláka do našej oblasti viac domácich a zahraničných turistov,“ hovorí miestny obyvateľ Bui Van Thach. „Chodiť po moste a pozerať sa dole je spočiatku desivé, ale je to úžasný zážitok.“

Skalka, ferrata, adrenalín, visutý most, lanový most Čítajte viac Odvážne deti, pozor! Nová Baňa má novú turisticko-športovú atrakciu: Detskú ferratu Švajčiarsko, Alpy, visutý most, Grächen, Zermatt Čítajte viac Najdlhšia visutá lávka pre peších má už rok. Onedlho ju prekoná most na Morave Nemecko, čajka, mólo, Baltské more Čítajte viac Tunel pod Baltským morom bude mať 18 kilometrov, čo z neho spraví najdlhší na svete

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vietnam