Leto prináša lacnú exotiku: Luxus v Dubaji od pár eur či najlacnejšie Maldivy roka

S príchodom letných mesiacov sa pozornosť dovolenkárov plne sústredí na Stredomorie na čele so Španielskom či Talianskom a Gréckom. Sú to však práve najobľúbenejšie exotické destinácie Slovákov, ktoré s letnými mesiacmi prinášajú tie najvýhodnejšie cenové ponuky. Letná dovolenka v Dubaji či dokonca na Maldivách sa tak môže vyrovnať aj exkluzívnej ponuke v Grécku.

08.06.2023 06:00
NEPOUZ, Dubaj, SAE, Spojené arabské emiráty Foto:
Dubaj dnes už nie je destináciou, ktorej sa treba počas leta vyhýbať.
debata

Dubaj bol aj počas poslednej zimnej sezóny bezkonkurenčne top exotikou Slovákov. Jedna zo svetovo najlepších destinácií každý rok láka na svetovo najlepšie hotely, bezkonkurenčné atrakcie a stále nové a nové svetové rekordy.

Hlavná sezóna Dubaja trvá najmä počas chladných európskych mesiacov, keďže s letom sa spájajú teploty atakujúce 40°Celzia.

Dávno však neplatí, že v Dubaji sa v lete kvôli vysokým teplotám nedá vydržať, dovolenka v Emirátoch tak nie je zlým nápadom ani počas letných mesiacov.

Najväčšie zľavy na hotely začínajú práve v júli – neplatí to iba na nižšie kategórie, ale na úplne všetky typy ubytovaní od pekných štvorhviezdičkových hotelov až po najluxusnejšie rezorty sveta.

NEPOUZ, Grécko, dovolenka, Mykonos, cestovanie Čítajte viac Ideálna letná destinácia? Týchto 8 gréckych ostrovov! A letenky sa začínajú na cenovke 70 eur

Legendárny Burj Al Arab, najluxusnejší hotel sveta, zoženú dovolenkári počas júla za približne sedemsto eur na osobu na noc. Počas hlavnej sezóny táto suma prevyšuje niekoľko tisíc.

Najobľúbenejšie hotely v Dubaji počas leta začínajú na cenovke pár desiatok eur na noc, a to so stravovaním formou raňajok. Akciová letenka momentálne dovolenkára vyjde na približne 150 eur spiatočne.

Návšteve sa oplatí vyhnúť jedine počas septembra, kedy sú vysoké teploty sprevádzané aj vysokou vlhkosťou. Vysoké teploty počas sucha sa dajú podľa špecialistov Pelikán.sk príjemne prečkať pri vode.

Podobne ako Dubaj sú na tom aj rajské Maldivy uprostred Indického oceánu – počas hlavnej sezóny ceny kompletných zájazdov prerážajú hranicu 2-tisíc eur na osobu, s odletom počas leta cenovky klesajú pod 1400 eur na sedem nocí.

Oplatí sa pozerať sa aj po letenkách – počas poslednej sezóny zohnali dovolenkári priame lety s cenovkou len tesne pod 1100 eur za spiatočný let, aktuálne sú priame lety na Maldivy dostupné s cenovkou od 699 eur za spiatočný let. A to s odletom počas hlavnej sezóny.

AKCIOVÉ LETENKY

Shoulder season na Maldivách

Hlavná sezóna na Maldivách prebieha zhruba od októbra do apríla nasledujúceho roka, vynechať ich však netreba ani počas leta. To je na ostrovoch považované za obdobie dažďov, spravidla však na Maldivách počas leta naprší štatisticky menej vody ako napríklad v Karibiku počas obdobia sucha.

Práve v kombinácii s nižšími cenovkami sú Maldivy počas leta ideálnou dovolenkovou destináciou – klesajú ceny leteniek, hotelov, aj kompletných dovolenkových balíkov.

Výnimkou býva jedine obdobie francúzskych a talianskych školských prázdnin, ktoré mávajú vplyv na dostupnosť a cenu. Exkluzívne aerolinky Emirates počas leta smerujú na Maldivy s cenovkou od 620 eur spiatočne.

Ďalšou výhodou je menej turistov – na dovolenku do exotiky chodí počas leta podstatne menej ľudí, čo dáva možnosť na lepšie spoznávanie destinácie a tiež na väčšie súkromie.

To platí pri Maldivách niekoľkonásobne, ide o destináciu, ktorá sa preslávila konceptom jeden-hotel-jeden-ostrov, čo z nej aj počas pandémie spravilo, takpovediac, bezpečný prístav dovolenkárov.

Maldivy navyše s letom prinášajú niekoľko dodatočných aktivít – a to surfovanie či šnorchlovanie s migrujúcimi mantami. Počas leta je na Maldivách tiež možné vidieť žraloka obrovského.

Shoulder season na Maldivách trvá tradične... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Maldivy, dovolenka, leto, more, pláž, cestovanie Shoulder season na Maldivách trvá tradične počas leta.
NEPOUZ, Malta, dovolenka, more, Čítajte viac Najlepšia dovolenka v Stredomorí od 300 eur: Tieto destinácie sa oplatia najviac NEPOUZ, Seychely, exotika, dovolenka, ostrov, more Čítajte viac Letná dovolenka na Seychelách? Vyberte si z týchto siedmich dostupných hotelov
debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #Maldivy #Pelikan.sk