Turistku zachránil jej pes, ako privolal záchranárov?

Výletníčku, ktorá sa zrútila z prudkého zrázu v horách na Havaji, zachránil jej vlastný pes. Niekoľko metrov pod turistickým chodníkom štekal tak dlho a usilovne, až mu ľudia privolali pomoc.

23.01.2024 08:00
debata

Keď psa z nedostupného terénu hasiči vrtuľníkom vyzdvihli, všimli si nižšie v údolí ležiaci batoh. Nakoniec našli aj majiteľku psa a batohu a tiež ju zachránili, napísala stanica CNN.

Turisti na chodníku Lanipo v kopcoch nad Honolulu informovali záchranárov, že na okraji strmého svahu asi šesť metrov pod chodníkom šteká pes bez sprievodu.

Záchranári ho vyzdvihli a všimli si predmet, ktorý ležal zhruba o 20 metrov hlbšie. Najprv evakuovali psa do bezpečia a potom sa vrátili – v batohu našli osobné doklady a začali pátrať po 35-ročnej žene.

K rovnakej osobe viedlo aj telefónne číslo na psom obojku. Ženino auto sa našlo na parkovisku pri východiskovom boku treku, na telefonáty neodpovedala a nikto o nej nemal správy.

Zhruba dve a pol hodiny po prvom telefonáte o štekajúcom psovi našli hasiči aj ženu, ležala v hustom poraste asi 30 metrov pod batohom.

Do záchrannej operácie so šťastným koncom sa zapojilo celkom 17 ľudí v šiestich pátracích a záchranných jednotkách, uviedli hasiči z Honolulu.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #záchranári #pes #Havaj