Skipasy v Tatrách oproti vlaňajšku zdraželi, online sú lacnejšie

Záujemcovia o lyžovanie v Tatrách zaplatia v nadchádzajúcej sezóne o niečo viac. Najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku chystajú pre rozsiahle investície do modernizácie areálov zdraženie skipasov, niekde o šesť, inde až o trinásť percent.

09.12.2013 12:00
Štrbské pleso Foto:
Za lyžovačku na Štrbskom plese si tento rok priplatíme.
debata

Záujemcovia o lyžovanie v Tatrách zaplatia v nadchádzajúcej sezóne o niečo viac. Najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku chystajú pre rozsiahle investície do modernizácie areálov zdraženie skipasov, niekde o šesť, inde až o trinásť percent.

Zvýšenie cien oznámila okrem iných spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) ktorá prevádzkuje vleky a lanovky vo Vysokých a Nízkych Tatrách. TMR sa podieľa aj na prevádzky najväčšieho českého strediska Špindlerův Mlýn v Krkonošiach.

Lyžovanie v najväčšom skiareáli v Jasnej pod horou Chopok v Nízkych Tatrách bude stáť dospelého v hlavnej sezóne na jeden deň 35 eur (zhruba 900 korún). Proti vlaňajšku to predstavuje šesťpercentné zdraženie. Cena šesťdňovej permanentky stúpne o štyri percentá na 185 eur. Ešte drahšie vyjdú skipasy počas vianočných a novoročných sviatkov. Naopak, mimo sezóny budú ceny nižšie. Turisti budú môcť ušetriť, ak skipas kúpia cez internet.

Zimná sezóna 2013/2014 prináša do Tatier novinku, s ktorou nečakáte v rade, ale priamo z auta vykročíte na svah. Gopass karta je čipová personifikovaná karta, ktorá slúži aj ako osobný skipas. Lyžiari nemusia čakať v dlhých radoch pri pokladniciach, ale svoju Gopass kartu si aktivujú bezhotovostným spôsobom kedykoľvek, dokonca aj pred samotným príchodom na svah.

Nákup online skipasu cez www.gopass.sk netrvá viac ako tri minúty. Pre potreby registrácie je nutné vyplniť kontaktné údaje vo formulári internetového obchodu a urobiť online platobnú transakciu.

„Nákup skipasov cez internet odbremení lyžiarov, ušetrí im čas v radoch pri pokladniciach, a navyše za každé jedno utratené euro v strediskách sa im pripíšu na Gopass kartu body. Tie potom môžu výhodne vymeniť za služby v gastroprevád­zkach, v trendových športových obchodoch alebo utratiť v hotelových službách, na výletoch lanovkami či v liptovskom akvaparku Tatralandia,“ vysvetlil online schému nákupov Vladimír Šarafín, brand manager loyality programu Gopass.

Pre lyžiarov sa každým jedným prelyžovaným dňom v horských strediskách zníži cena skipasu nasledujúceho dňa. „Cena jednodňového lístka v pokladnici v Jasnej je počas topsezóny (obdobie od 22. 12. 2013 – 11. 1. 2014) 37 eur. Nákupom cez e-shop www.gopass.sk sa cena lístka zníži o 2¤eurá a lyžiar tak zaplatí za svoj online skipas 35 eur. Cena jednodňového lístka s Gopass kartou sa ďalšími dňami zníži takto: štvrtý až šiesty deň na 31 eur, siedmy a každý ďalší deň na 26 eur,“ uzavrel Michal Beňo, obchodný riaditeľ horských stredísk, akvaparku a zákazníckeho programu Gopass. Lyžiari, ktorí si kúpia viacdňové online skipasy, ušetria výraznejšie viac ako lyžiari, ktorí uprednostnia nakupovanie jednodňových lístkov.

Hlbšie do vrecka budú musieť siahnuť aj lyžiari, ktorí zamieria na svahy v Tatranskej Lomnici alebo na Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách. V tamojších areáloch príde denný skipas na 30 eur oproti minuloročným 28 eurám. Šesťdňové permanentky zdražejú až o 13 percent na 156 eur. Napriek tomu budú lacnejšie než vo veľkých alpských strediskách, ktoré však podľa odborníkov často ponúkajú väčšie možnosti športového vyžitia. K miernemu zdraženiu pristúpi na Slovensku aj skiareál Malino Brdo pri Ružomberku na severe krajiny. Naopak, ceny na minuloročnej úrovni udrží stredisko Park snow na Donovaloch na strednom Slovensku.

Skipasy neprenosné platné v strediskách Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso – hlavná sezóna od 12.1.2014 do 29.3.2014

platnosť dospelí senior/junior deti
1 deň 30 € 24 € 19 €
1 jazda Tatranská Lomnica 15 € 12 € 11 €
1 jazda Štrbské Pleso 10 € 8 € 7 €
skipas od 13.30 h 22 € 18 € 15 €
skipas od 12.00 h 26 € 21 € 18 €

Skipasy neprenosné platné v strediskách Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec

platnosť Tatranská Lomnica Štrbské Pleso Starý Smokovec
2 dni 59 € 47 € 41 €
3 dni 87 € 70 € 61 €
4 dni 112 € 90 € 78 €
5 dní 135 € 108 € 95 €
5 zo 7 140 € 112 € 98 €
6 dní 156 € 125 € 109 €

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #Slovensko #Tatry #skipas #lyžovačka 2013