Obnovené cyklotrasy vo Vysokých Tatrách sa tešia na cyklistov

Na návštevníkov Vysokých Tatier čaká príjemné prekvapenie - obnovené a zmodernizované cyklotrasy.

27.12.2013 06:00
cyklisti Foto:
Cyklistické chodníky sú už vynovené, mnoho cyklistov si ich však zrejme vychutná až na jar či v lete.
debata

Združenie Región Tatry so sídlom v Kežmarku v spolupráci so zväzkom Euroregión Tatry so sídlom v Nowom Targu, Slovenským cykloklubom a Mestom Vysoké Tatry ukončilo projekt generálnej obnovy a modernizácie cyklotrás v pohraničnom území Euroregiónu Tatry.

Tento projekt podporilo ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Rozpočet projektu bol 19 889,60 eura. Obnovené bolo značenie na 88,4 kilometra cyklistických chodníkov, informovala riaditeľka kancelárie Združenia Región Tatry Jana Majorová Garstková. Okrem toho pribudli na trasách aj nové cyklosmerovníky a cyklotabuľky.

Väčšina obnoveného značenia je na cyklistických trasách vo Vysokých Tatrách. Časť z nich prepája Vysoké Tatry s podhorím. Cykloturistika patrí podľa riaditeľky kancelárie k využívanej a žiadanej aktivite cestovného ruchu v širšom regióne Vysokých Tatier. Modernizácia vybraných cykloturistických trás v teréne pozostávala z kompletnej obnovy maľovaného značenia, obnovy a údržby cykloturistických smerovníkov, osadenia nových cyklosmerovníkov ako aj demontáže starých a poškodených prvkov cykloturistického značenia.

Na slovenskej a poľskej strane Euroregiónu Tatry sa nachádza sieť cykloturistických trás, pričom v hraničnom území je to asi 400 km cykloturistických trás. Mnohé tieto cyklotrasy boli zlegalizované a vyznačené aj pred viac ako desiatimi rokmi. Značenie viacerých trás je už schátralé a vyžaduje generálnu obnovu. Cieľom projektu bolo odstránenie týchto nedostatkov prostredníctvom obnovy maľovaného značenia a výmeny prvkov cykloturistického značenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #bicykel #Vysoké Tatry #cyklotrasy