Lyžovačka na oboch stranách Chopku po novom

Lyžiarske stredisko Jasná prichádza v zimnej sezóne s viacerými novinkami. Lyžovačka na Liptove tak bude bohatšia o ďalší rozmer.

06.01.2014 06:00
jasna Foto:
Stredisko Jasná ponúka tento rok viaceré novinky.
debata

Ten uľahčí nielen prepravu na svahoch novou lanovkou „Lúčky“ a novým nástupným bodom do Jasnej, či parkoviskom Krupová, ale aj samotným nákupom skipasov cez internet.

Prepojenie lyžiarskych svahov lanovkami Funitel na severnej strane Chopku spolu so samoobslužným výťahom Twinliner a 15-miestnou gondolou na jeho južnej strane, vyvrcholilo tento rok stavbou, ktorá plynulo nadväzuje na druhú etapu investícií v Jasnej. Rotunda teda prepojená vrcholová stanica lanovky Funitel a opláštená stanica kabíny Chopok Juh bude miestom oddychu aj počas nepriaznivého počasia.

„Nová stavba staníc lanovky a Rotundy na Chopku má so starou spoločnú nadčasovú myšlienku koncepcie a dispozičného riešenia, keď cestujúci na lanovkách mali už v 50. rokoch minulého storočia možnosť aj pri horšom počasí na Chopku prestupovať suchou nohou z dopravných zariadení zo severnej strany strediska na južnú a naopak,“ uviedol Ján Štetka, riaditeľ horského strediska Chopok Sever.

Nová 6-sedačková lanovka v lokalite Lúčky s novým prístupovým bodom v Jasnej, hneď vedľa záchytného parkoviska, zaručuje dokonalý a komfortný nástup na svah. 350-miestne parkovisko Lúčky tak bude túto zimu ski-in a ski-out. Údolná stanica lanovky od firmy Leitner sa nachádza v nadmorskej výške 944 m.n.m., jej vrcholová v 1 287 m.n.m. S prepravnou hodinovou kapacitou 2 460 osôb/h bude jedinou lanovkou v Nízkych Tatrách s modrými sklami (bublinami), ktorej jazda bude trvať 6 minút a 16 sekúnd.

Prevádzka novej lanovky za 7 miliónov eur spočíva v preprave lyžiarov na populárnu zjazdovku Turistická. Prevratnou novinkou už túto zimu je nákup skipasov cez internet. Lyžiari tak výrazne ušetria čas a nemusia stáť na skipas v rade, ale priamo z auta vystúpia na svah a lyžujú. „Tento platobný systém je novinkou aj v najlepších svetových lyžiarskych strediskách ako Whistler (USA), Are (Švédsko) a Laax (Švajčiarsko). Slovenské lyžiarske strediská tak v tejto službe predbehnú i mnohé alpské,“ uviedla Sylvia Artzová, brand manažérka Jasnej.

Bezplatné skibusy nadviažu aj túto zimu na rozbehnutú spoluprácu s regionálnou dopravou. Lyžiari budú môcť využívať nielen skibusy k 46 kilometrom zjazdových tratí, ale aj aquaskibus, ktorý opäť spojí najväčší slovenský akvapark Tatralandia so strediskom Jasná.<PE>

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #jasná #Chopok