Tatranci pripravujú lyžovačku s ešte lepšími službami

Najlepšie lyžiarske stredisko Jasná Nízke Tatry, ktoré získalo v medzinárodnom Skiareateste päť prestížnych ocenení kvality, ponúka lyžiarom v TEJTO zimnej sezóne takmer 46 km zjazdoviek.

26.11.2014 06:00
Tatry, hory, zima, lyzovanie, snowboard, Foto:
Tatranci pripravujú lyžovačku s ešte lepšími službami. (ilustračné foto)
debata

Lyžovačku si tak užijú na viac ako 7 km čiernych náročných zjazdovkách, takmer 18 km stredne ťažkých červených a na viac ako 11 km ľahkých modrých tratiach. 9 km dlhé lyžiarske cesty (traverzy) vedú po oboch stranách Chopka. 29 km zjazdoviek je zasnežovaných päť mesiacov v roku.

Rozšírené možnosti

V stredisku je spolu 30 lanoviek a vlekov, možnosť nočného lyžovania, sedem bezplatných parkovísk, lyžiarska škola, fun-zone, snowpark, 11 športových obchodov, osem freeridových zón a kompletný servis ski in ski out hotelov. Lyžiarsky výťah twinliner, lanovky funitel a 15-miestna gondola prepájajúce severnú a južnú stranu Chopka poskytujú nadšencom lyžovačky maximálne pohodlie na ceste za zimnými zážitkami. Panoramatická reštaurácia s dokončenými hotelovými službami a možnosťou ubytovať sa na Chopku vo výške 2 004 m. n. m, je novinkou nadchádzajúcej zi­my.

„Aktuálne sa v Jasnej pred zimnou sezónou upravujú úseky zjazdoviek: Chopok – Priehyba, Luková a Pretekárska,“ informuje Zuzana Fabiánová z TMR. „Skvalitňujú sa trate a rozširujú úzke úseky, dopĺňajú sa zasnežovacie systémy i nové snehové a veterné zábrany. Zlepšuje sa zasnežovanie stopy vleku Koliesko – Luková. V Lokalite Kosodrevina je už teraz dobudovaný nový prístupový chodník s detským ihriskom a oddychovou zónou."

Počas leta prebiehali v Nízkych Tatrách rekultivačné práce stupňovitého parkoviska Krúpová na južnej strane Chopku aj na nástupnom mieste Biela Púť a pracovalo sa na odvodnení a zatrávnení nástupného miesta Lúčky. Zároveň sa v tejto lokalite dopĺňajú verejné toalety. Na nástupnom mieste Lúčky pribudne v zime trendový športový obchod Tatry Motion s požičovňou lyžiarskeho výstroja a testovacím centrom najnovších modelov lyží.

Čo je k dispozícii?

Tri lyžiarske strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách prinášajú lyžiarom kvalitnú lyžovačku na 24 km zjazdových tratí. Aj v túto zimu si milovníci zimných športov užijú 13 km ľahkých modrých zjazdoviek pre rodiny s deťmi, 10 km červených náročnejších tratí a 1,2 km dlhú najvyššie položenú čiernu zjazdovku z Lomnického sedla na Skalnaté pleso. 20 km technicky zasnežených zjazdoviek garantuje 5-mesačnú lyžovačku v roku. „V lyžiarskych strediskách majú návštevníci aj v túto zimu k dispozícii 20 lanoviek a vlekov, bezplatné parkovisko v Tatranskej Lomnici, najmodernejšiu 15-miestnu lanovku na Skalnaté pleso, 60 km bežeckých trás, lyžiarske školy Tatry Motion a päť športových obchodov,“ dopľňa Fabiánová.

Vo Vysokých Tatrách sa v letných mesiacoch upravilo okolie medzistanice Štart a vrcholovej 15-miestnej lanovky na Skalnatom plese dostalo nový prístupový chodník. Fasáda budovy pôvodnej stanice štvormiestnej kabínkovej lanovky na Skalnatom Plese, súčasné Kamzíkovo prešla povrchovou úpravou.

„Nerovné a kolízne úseky terénu zjazdoviek si vyžadovali zásahy. Do stredísk prichádzajú lyžiari, ktorí majú problém zjazdiť ťažšie úseky, a preto všetky nerovnosti terénu prispôsobujeme potrebám lyžiarov," uviedol Dušan Slavkovský, riaditeľ horských stredísk TMR.

Moderný imidž

„Počas leta sme upravili a rekultivovali okolia staníc lanoviek vo všetkých horských strediskách a sprístupnili sme pre verejnosť unikátne múzeum lanovky Von Roll na Chopku Juh. Aj na takom mieste ako sú nové verejné toalety na Skalnatom Plese s minigalériou tatranských zvieratiek sa môže cítiť človek príjemne. Veríme, že aj tieto detaily, ktoré Tatrám dodávajú moderný imidž, budú prijímané pozitívne.

Rozšírením a úpravou terasy, z ktorej je prekrásny výhľad na Lomnický štít, či zväčšením priestorov panoramatickej reštaurácie, presunutím pokladníc a vytvorením krytého detského zábavného parku Kamzíkova sme služby v horách opäť posunuli na vyšší level. Celkové investičné náklady na spomínané úpravy v tatranských strediskách si vyžiadali 2 mil. eur," hovorí Slavkovský.

Novinkami blížiacej sa zimnej sezóny v segmente „služby a zábava“ sú obľúbené produkty ako denný aprés-ski program, večerná sánkovačka, Fresh track, Fun zone, snowpark a iné. Lyžiarom, ktorí lyžujú v strediskách Tatry mountain resorts (TMR) sa ich skipas zmenil na GOPASS kartu. Samotný GOPASS, teda svoj vlastný personalizovaný čipový ski-datový nosič získajú lyžiari jednoduchým zaregistrovaním sa cez e-shop www.gopass.sk a nákupom produktu e-skipas. Výhodou e-skipasu GOPASS je fakt, že lyžiar, ktorý príde do strediska, nemusí čakať na svoju vstupenku na svah v rade na pokladnici, ale bezprostredne z auta prechádza cez turniket a užíva si čerstvý ranný „menčester“.

Z pohodlia domova si už teraz môžu záujemcovia kúpiť lyžovačku v tatranských strediskách, ale aj produkty a ostatné služby, ktoré poskytuje TMR. Navyše každý zaregistrovaný užívateľ, ktorý aktívne využíva svoje GOPASS konto, zbiera body, ktoré mu otvárajú brány na využitie špeciálnych ponúk. Lyžiari si túto zimu vďaka GOPASS-u užijú okrem Tatier aj najlepšie české stredisko Ski-areál Špindlerův Mlýn. Inovatívny produkt GOPASS cez e-shop www.gopass.cz napreduje aj za hranice Slovenska a výrazne šetrí klientom čas a peniaze.

Svoju dovolenku môžu majitelia e-skipasov v lyžiarskom stredisku využiť efektívne, keďže s e-skipasom hneď po vystúpení z auta vynechávajú rady pri pokladniciach a bezprostredne lyžujú. Navyše odteraz GOPASS ponúka možnosť lyžovať na jeden e-skipas v Čechách aj na Slovensku.

Doma i v zahraničí

„Otvárame klientom nové možnosti k iným strediskám doma aj v zahraničí. V našom zákazníckom programe je od spustenia produktu v decembri 2012 už 165-tisíc verných zákazníkov, ktorí využívajú výhody pripísaných bodov (SR 1 euro = 1 bod, ČR 25 Kč = 1 bod). Túto zimu si lyžiari môžu dávať predsavzatia na svoje prelyžované kilometre v rámci tzv. Ski challenge výzvy. Vďaka GOPASS účtu cez webovú aplikáciu súťažia sami so svojím predsavzatím a zároveň aj medzi sebou v prelyžovaných kilometroch. Zvoliť si môžu medzi kategóriou „blue powder“, „red diamond“ alebo „black bomb“.

Zaregistrovaný lyžiar získa presný výškograf svojho denného lyžiarskeho výkonu. Výpočet odlyžovaných km je založený na výpočte prostredníctvom prechodov cez turnikety lanoviek v stredisku. Ski challengeri v každom týždni postupujú do zlosovania o zaujímavé ceny,“ konkretizoval novinky Vladimír Šarafín, manažér programu GOPASS TMR.

Držitelia GOPASS-u si okrem lyžovačky užívajú aj výhodnejšie ponuky v gastronómii (v Čechách – Špindl Gastronomy), v tatranských hoteloch a službách TMR, v športových obchodoch (oblečenie a doplnky), v lyžiarskej škole a požičovniach lyží Tatry Motion (v Čechách – Špindl Motion Shop&Rental) a za pripísané body za každý jeden nákup čerpajú následne vo všetkých strediskách odmeny.

Na Slovensku si zákazník cez e-shop GOPASS.sk kupuje vstupenky na podujatia organizované TMR, vstupy do Aquaparku Tatralandia, lístky na lanovky, v lete do nízkotatranského bikeparku či poistenie na horách. V rámci Gopass.cz si klienti kúpia svoj lyžiarsky lístok – e-skipas, ale aj lístky na lanovky. Zároveň si môžu kúpiť sezónny skipas Špindl+Tatry a počas celej zimy lyžovať aj na Slovensku. Koncom roka 2014 pribudnú v slovenskom e-shope GOPASS.sk špecifické produkty ako Tatranská večera zážitkov a Fresh Track.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #lyžovačka #lyžiarske strediská #zima 2014