Lesnícke dni pod Tatrami ponúknu program najmä pre deti

Hry, drobné súťaže a zážitkové učenie o lese, prírode všeobecne a práci lesníkov sú náplňou tohtoročných Lesníckych dní pod Tatrami. Deviaty ročník podujatia sa uskutoční v piatok 24. apríla na Hlavnom námestí v Kežmarku.

23.04.2015 15:00
debata

Jeho mottom je Staráme sa o zvyšovanie hodnôt našich lesov v prospech súčasných i budúcich generácií, s podtextom Udržiavame rovnováhu medzi sociálnymi, environmentálnymi a ekonomickými benefitmi lesov. O podujatí informovala Lenka Burdová, koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov (ŠL) TANAP.

Pestrý program sa začne na námestí v Kežmarku v piatok o 9:00. „Keďže najpočetnejšou skupinou návštevníkov Lesníckych dní po minulé roky boli deti, pripravili sme pre nich rôzne pútavé činnosti,“ priblížil Igor Stavný zo ŠL TANAP.

„Niečo z každodennej práce lesníkov z Tatranského národného parku si budú môcť aj samy vyskúšať, napríklad priskrutkovať smerovník na turistický pútač. Okrem toho sa oboznámia s pobytovými znakmi živočíchov a ich zvukovými prejavmi, s tým, prečo je pobyt v lese zdravý a že ohnisko nie je smetisko,“ dodal Stavný.

„Celoslovenské podujatie Lesnícke dni 2015, ktoré sa koná pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, sa začína v stredu 22. apríla slávnostným otvorením vo Zvolene,“ informovala Burdová.

Okrem Kežmarku sa v piatok 24. apríla uskutočnia Lesnícke dni v Sobranciach a v nedeľu 26. apríla v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #les #TANAP #kežmarok #Sobrance