Skauti upratovali po sezóne Slovenský raj. Čo všetko tam turisti nechali?

Skauti, ktorí sa počas víkendu pustili do čistenia Slovenského raja po letnej turistickej sezóne, vyzbierali 10 vriec odpadu.

05.10.2015 14:30
Slovenský raj, turisti, turistika, príroda,... Foto:
Turisti nechali po sebe v prírode najmä o PET fľaše, plechovky či papierové vreckovky.
debata (1)

„Išlo o klasický turistický odpad, hlavne PET fľaše, plechovky, papierové vreckovky, obrúsky a podobne,“ vymenoval organizátor akcie Marek Leskovjanský, pracovník Správy Národného parku Slovenský raj a skaut zo 75. zboru, o. b. Jána Vojtaššáka.

Akciu po 16. raz zorganizoval Slovenský skauting zo spomínaného zboru v Spišskej Novej Vsi a Podtatranská skautská oblasť v spolupráci so Správou Národného parku Slovenský raj.

Od odpadkov skauti vyčistili všetky turistické chodníky a rokliny v severnej časti Národného parku Slovenský raj. Išlo o turistické trasy, ako sú rokliny Suchá Belá, Piecky, Sokol, Kláštorská roklina, ďalej Prielom Hornádu od Hrdla Hornádu po Čingov, zelená a červená turistická značka z Podlesku na Kláštorisko, Tomášovský výhľad a modrá značka cez Čertovu sihoť.

Na čistení Slovenského raja sa zúčastnilo 70 skautov a skautiek z Podtatranskej skautskej oblasti, a to zo skautských zborov a oddielov zo Spišskej Novej Vsi, Popradu, Vydrníka, Vyšných Ružbách a Spišských Tomášoviec. Ukončenie akcie bolo na Kláštorisku, kde bolo pre účastníkov prichystané malé občerstvenie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #upratovanie #Slovenský raj #skauti