Do Štiavnických vrchov si k lyžiam pribaľte aj korčule

V regióne Štiavnických vrchov pribudla nová umelá ľadová plocha. Pre širokú verejnosť ju v lyžiarskom stredisku Salamandra Resort otvorili počas uplynulého víkendu. Milovníci zimných športov si od mikulášskej nedele môžu v známom stredisku okrem lyžovania vychutnať aj korčuľovanie na novom umelom klzisku.

12.12.2015 15:00
debata

Ľadová plocha s rozmermi 18 × 33 metrov je pre korčuliarov k dispozícii denne od 10:00 do 17:30. Po 18. hodine si ju možno prenajímať na hokejové zápasy. „Snažíme sa, aby stredisko Salamandra Resort ponúkalo široké možnosti trávenia voľného času nielen pre hotelových hostí, ale aj pre širokú verejnosť z regiónu. Okrem letného kúpania v tajchu a už tradičnej zimnej lyžovačky sme teraz pridali možnosť korčuľovania na klzisku s umelým osvetlením, ktoré veríme, že bude veľkým lákadlom pre deti aj dospelých,“ povedala pri otvorení ľadovej plochy manažérka strediska Katarína Pružinová.

V deň otvorenia, teda na Mikuláša, bolo klzisko po celý deň prístupné verejnosti zdarma. Od pondelka 7. decembra sú dve hodiny korčuľovania pre deti do 12 rokov spoplatnené sumou jedno euro a sumou dve eurá pre dospelých. Deti mladšie ako 12 rokov majú vstup bezplatný. Ľadová plocha by mala byť v prevádzke denne počas celej zimnej sezóny, pokiaľ teplota vzduchu neprekročí 10° Celzia. Za poplatok si možno priamo v stredisku korčule aj požičať, prípadne nabrúsiť.

Salamandra Resort je jediným lyžiarskym strediskom v regióne Štiavnických vrchov a najjužnejším strediskom na Slovensku. Zároveň je najbližšie dostupným strediskom s lanovkou pre lyžiarov zo západného a južného Slovenska. Svoju činnosť začalo v decembri 2009 a je vybavené štvorsedačkovou lanovkou.

Vďaka severozápadnej orientácii svahu, stredne ťažkej náročnosti zjazdovky a relatívne chladnému počasiu patrí k najzaujímavejším slovenským lyžiarskym strediskám. Nadšencom lyžovania a snowboardingu ponúka vynikajúce podmienky na zjazdovke dlhej 1 450 metrov so zaujímavým členením, ktorá uspokojí nielen skúsených lyžiarov, ale aj začiatočníkov.

Uprostred strediska sa nachádza Hotel Salamandra, ktorý má k dispozícii 56 izieb. Okrem štandardných dvojlôžkových sú to aj rodinné izby a apartmány. Hotel je vybavený wellness centrom a vyhrievaným bazénom.

debata chyba
Viac na túto tému: #wellness #lyžovačka #korčuľovanie #Štiavnické vrchy #lyžiarske stredisko #ľadová plocha