Do Vianoc otvoria tatranské lyžiarske strediská 80 % zjazdoviek

Tatranským lyžiarskym strediskám sa do Vianoc podarí otvoriť viac ako 80 percent zjazdoviek. Nové kilometre zasnežených zjazdoviek už lyžiarom pribudli, otvárajú sa zjazdovky v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách, ale aj na Chopku v Nízkych Tatrách.

21.12.2015 14:00
lyžovanie, Donovaly, lyžiari, lyžovačka, sneh,... Foto: ,
Lyžovačka.
debata

Počas vianočných sviatkov si lyžiari vo Vysokých Tatrách vychutnajú lyžovačku na pätnástich zjazdovkách a štrnástich kilometroch upravených tratí, v prevádzke bude aj trinásť lanoviek a vlekov.

Na Štrbskom Plese je už otvorená zjazdovka Esíčko. Spolu so zjazdovkami Interski, Junior a Turistická budú k dispozícii štyri kilometre zjazdoviek. V najväčšom vysokotatranskom stredisku od soboty spustili úsek zo Skalnatého plesa (1 751 m n.m.) do Tatranskej Lomnice. V prevádzke sú zjazdovky Generál, Čučoriedky Východ, Štart Východ a Štart Západ, spolu viac ako päť kilometrov. Od utorka 22. decembra k nim pribudnú aj zjazdovky Solisko a Furkota.

Pre peších návštevníkov, ktorí chcú obdivovať krásu ľadu v Tatranskom ľadovom dóme je v polhodinových intervaloch v prevádzke pozemná lanová dráha zo Starého Smokovca na Hrebienok.

Prevádzkovatelia lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici sa pravidelne podieľajú na organizovaní podujatia Betlehemské svetlo. V nedeľu 20. decembra ho v rámci odovzdávania betlehemskej štafety skauti opäť vyniesli až na Lomnický štít do výšky 2 634 m n.m. Poobede sa skauti presunuli na Hrebienok, do Tatranského ľadového dómu, kam vniesli Betlehemské svetlo ako symbol pokoja a mieru.

V Nízkych Tatrách sú podmienky na lyžovanie veľmi dobré až dobré. Na Chopku spustili celú zjazdovku FIS Rovná hoľa – Záhradky. Najmenší drobci sa prvé oblúčiky naučia v lyžiarskej škôlke Maxiland a lyžiari si užijú lyžovačku na trinástich zjazdovkách. Začiatočníci, pokročilí, rodiny s deťmi, ale aj tí najnáročnejší budú mať k dispozícii viac ako štrnásť kilometrov zjazdoviek, na ktorých je momentálne od 40 do 60 cm snehu.

V prevádzke bude počas nadchádzajúceho víkendu deväť lanoviek a vlekov. Na severnej strane Chopku plánujú po 25. decembri otvoriť všetky technicky zasnežované zjazdovky, lyžiarom by tak malo byť sprístupnených viac ako 22 kilometrov zjazdoviek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #zjazdovky #lyžiarske stredisko