Pri Zochovej chate otvorili dráhu pre cyklistov aj korčuliarov

Pri Zochovej chate neďaleko Modry v okrese Pezinok otvorili pumptrackovú dráhu pre cyklistov a korčuliarov. Ako ďalej informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman, areál bude slúžiť verejnosti, športovcom, ale aj rodinám s deťmi.

18.04.2017 07:00
dieťa, bicykel, šport, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Návštevníci si na dráhe dlhej 113,6 metra môžu zdokonaliť jazdu, zvýšiť sebadôveru a kondíciu. Výškový rozdiel na trati je viac ako meter a skoky sú z hliny, povrch dráhy je asfaltový. Pumptracková dráha stála takmer 83-tisíc eur a kraj ju hradil z vlastného rozpočtu.

Podľa predsedu BSK Pavla Freša kraj k dráhe buduje doplnkové cykloodpočívadlá vo Svätom Jure a v Modre, ktoré onedlho plánuje otvoriť aj s vyhliadkou.

“Chceme priniesť rodinnú víkendovú a poobedňajšiu turistiku. Cestovný ruch je v prvom rade o tom, aby domáci trávili čas v našom kraji a potom pritiahli aj ostatných ľudí, či už z ostatných krajov Slovenska, alebo zo susedného Rakúska, Maďarska a Českej republiky,“ uviedol Frešo.

Prevádzkovateľ areálu plánuje na dráhe pravidelne organizovať rôzne podujatia, ako napríklad Deň na kolesách či tréningy a preteky na pumptracku so slovenským reprezentantom v horskej cyklistike v zjazdových disciplínach Filipom Polcom, ale aj exhibície profesionálnych jazdcov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pezinok #šport #Cyklisti #korčuľovanie