Vysoké Tatry sa pripravujú na leto, pre rodiny s deťmi chystajú skvelé podujatia

Tatranci sa už pripravujú na ďalšiu letnú sezónu, aj tento rok sa zameriavajú na rodiny s deťmi, ktorým ponúknu niekoľko tradičných podujatí.

02.05.2017 14:30
šarkan, drak, hra, dieťa, vietor, jeseň, Foto: ,
Leto v Tatrách ponúkne program pre deti aj dospelých, kultúru, adrenalín a športové vyžitie.
debata

Deti budú môcť napríklad opäť zábavno-edukatívnou formou spoznávať najkrajšie a najzaujímavejšie miesta Tatier v rámci projektu priateľskému k ekológii s návzom Tatranská Divočina, v ponuke bude aj Kamzíkovo a Svištia krajinka na Skalnatom Plese.

„Pevnou súčasťou programov či služieb sú animačné programy v jednotlivých ubytovacích zariadeniach, či vonku na čerstvom tatranskom vzduchu priamo pod štítmi,“ uviedla Lucia Blašková, zastupujúca výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

Detské kútiky, zrkadlové bludisko, zábavné učenie

„Zimu v Tatrách pripomínajú už len biele čiapky na vrcholoch tatranských štítov, a hoci leto sa zdá byť v nedohľadne, vo Vysokých Tatrách panuje čulý ruch pri príprave ďalšej letnej sezóny. V hotelových zariadeniach sa naplno rozbehla kongresová sezóna, ktorá sa pomaly prehupne do letnej sezóny bohatej na zážitky, kultúru a športové vyžitie,“ uviedla Blašková.

Leto vo Vysokých Tatrách podľa jej slov ponúkne rôzne verejné podujatia určené pre rodiny, detské kútiky, či zrkadlové bludisko, ale aj zábavné vzdelávanie v múzeách, náučné prechádzky po tatranských chodníkoch a zoznamovanie sa s Tatranským národným parkom (TANAP).

Na návštevníkov čakajú aj počas tohto leta výlety lanovkami na Skalnaté pleso, Lomnický štít a do Lomnického sedla v Tatranskej Lomnici.

„Milovníci adrenalínu majú o super zábavu postarané pri jazde kárami a kolobežkami zo Štartu v Tatranskej Lomnici. Tí návštevníci, ktorí nevyhľadávajú tento druh zábavy, môžu svoje cestovateľské ciele zamerať na návštevu galérií či múzeí, ako je napríklad Galéria Encián a Múzeum TANAPu,“ pripomenula Blašková, ktorá zároveň odporúča aj návštevu Botanickej záhrady.

Ako dodala, výlety lanovkami možno absolvovať aj na známe turistické miesta na Hrebienku.

Kultúrne leto aj šport

Tatranské osady budú opäť žiť obľúbenými letnými akciami počas Tatranského kultúrneho leta. Účinkujúci z domova i zo sveta budú až do septembra prinášať kultúrno-hudobné aj divadelné osvieženie a zábavu pre domácich a turistov.

Na programe je aj tento rok rodinné podujatie Medvedie dni, ktoré podľa Blaškovej každým rokom láme rekordy návštevnosti.

„Už v prvých májových dňoch sa začínajú série bežeckých a športových podujatí, ktoré budú pokračovať počas celej letnej sezóny v rôznych lokalitách,“ informovala.

Pestrý program ponúkne aj Štrbské Pleso, jeho súčasťou bude aj člnkovanie na hladine plesa. K letu tam patrí aj podujatie Benátska noc či rodinná akcia Svište na Plese.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry