Pod Lomnický štít sa vracia letné kino

Tatranský okrášľovací spolok (TOS) obnovuje tradíciu Tatranského letného kina. Premietať sa bude na Skalnatom plese v priestoroch najvyššie položenej výstavnej siene v strednej Európe, Galérii Encián, a to každú nedeľu o 15:00, v repríze vo štvrtky o 15:00.

05.07.2017 14:00
debata

V ponuke budú filmy z minulých ročníkov letného kina, ktoré spolok organizoval do roku 2013. Okrem iného to bude titul ako Medená veža či Orlie pierko, informoval Patrik Kolesár, predseda občianskeho združenia TOS.

Z ďalších noviniek, ktoré pripravuje spolok, bude aj autorské čítanie. V kaplnke Presvätej Bohorodičky na Skalnatom Plese sa tiež každú nedeľu o 15:00 koná svätá omša.

Leto pod Lomnickým štítom bude pestré aj čo sa týka výstav v galérii Encián. V súčasnosti si návštevníci môžu pozrieť výstavu fotografií vody od Katky Pračkovej s názvom praSKUPENSTVÁ a tiež výstavu o výstavbe visutej lanovky medzi Tatranskou Lomnickou a Lomnickým štítom.

V nasledujúcich mesiacoch ponúkne galérie ešte tri nové výstavy a v septembri bude Skalnaté pleso hostiť už tradičný plenér, ktorý galéria organizuje so svojim generálnym partnerom Gréckokatolíckou archieparchiou Prešov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #letné kino