V Belianskych Tatrách testujú novú štvorsedačkovú lanovku

V lyžiarskom stredisku Strachan Ski Centrum v Ždiari v Belianskych Tatrách začali tento týždeň s testovaním novej štvorsedačkovej lanovky, nahradila dva z doterajších troch vlekov.

07.11.2017 11:15
debata

Stredisko aj s touto novinkou plánujú pre lyžiarov otvoriť ešte pred vianočnými sviatkami, v stredu 20. decembra. Kým vlani zaznamenali priemernú návštevnosť, počas nadchádzajúcej zimnej sezóny tam podľa majiteľa strediska Jaroslava Strachana očakávajú nárast návštevníkov.

„Zvýšili sme komfort celého strediska, či už je to z hľadiska gastronómie, prepravy i parkovania,“ poznamenal. Novinkou je totiž aj reštaurácia i nové parkovisko.

„Lanovka má dĺžku 803 metrov a prevýšenie 134 metrov. Nástupná stanica leží v nadmorskej výške 999,5 metra, výstupná vo výške 1 129,5 metra,“ konkretizoval Strachan. Kapacitne podľa jeho slov zvládne obslúžiť všetkých lyžiarov. V stredisku tiež pribudne nová lyžiarska detská škôlka.

„Rodičia si tam budú môcť odložiť deti počas lyžovačky, bude sa mať o ne kto postarať,“ dodal majiteľ. Aktuálne v stredisku čakajú na mrazy, aby mohli začať s umelým zasnežovaním.

Lyžiarske stredisko ponúka ideálne svahy pre začiatočníkov a rodiny s deťmi. Všetky zjazdové trate sú zasnežované, maximálne prevýšenie je 172 metrov. Vhodné je aj pre priaznivcov bežeckého lyžovania, nachádza sa tam 12-kilometrová trať po hrebeni Spišskej Magury.

debata chyba
Viac na túto tému: #lanovka #Belianske Tatry