Online prenosy zo sveta tatranských živočíchov majú naďalej úspech

Online prenosy zo živočíšnej ríše majú na internetovej stránke Správy Tatranského národného parku (TANAP) veľký úspech, za posledné asi tri roky ju navštívili už viac ako dva milióny návštevníkov.

05.01.2018 07:00
06 svist 3x Foto: ,
Svišť vrchovský (ilustračné foto).
debata (1)

„Počas sezóny sme mali spustených niekoľko kamier, ktoré sledovali život v bocianom hniezde. V areáli pracoviska v Liptovskom Mikuláši beží aj online kŕmidlo pre spevavce, chceli by sme spustiť aj ďalšiu kameru pri kŕmidle s výhľadom na Tatry. Celoročne tiež máme spustenú kameru na Kriváň, aby si turisti mohli skontrolovať, aké je tam počasie, keď sa chystajú na túru, beží nepretržite,“ uviedol riaditeľ Správy TANAPu Pavol Majko.

Pridávanie ďalších online prenosov nevylúčil, všetko bude podľa neho závisieť od priestoru a financií.

Počet návštevníkov internetovej stránky podľa Majka vždy závisí od aktuálnej ponuky. Rapídne sa zvyšuje, ak Správa TANAPu príde s niečim novým, verní pozorovatelia sa potom na ňu stále vracajú.

Ako v minulosti uviedol, bolo to tak napríklad pri spomínaných kamerách z hniezd bocianov, ľudia ich počas sezóny sledujú od uhniezdenia až po opustenie hniezda. „Zvieratá sledujú v reálnom čase počas dennej viditeľnosti,“ vysvetlil Majko.

Najsledovanejšia bola v minulosti orlica Anička a online prenosy z jej hniezda. „Keď sme jej umiestnili na hniezdo kameru, mali sme denne aj cez 11 500 kliknutí. Po odvysielaní jednej reportáže nám dokonca padali servery a zaznamenali sme viac ako 80-tisíc návštev v jednom okamihu,“ povedal.

Správa Tatranského národného parku ponúkala v minulosti na svojej internetovej stránke aj online prenosy spod hladiny Štrbského plesa, či tatranskej rieky Belá v oblasti Podbanského ako aj zo zaujímavého života rodinky sokola myšiara. Tá sa zahniezdila na budove jedného z hotelov na úpätí Západných Tatier.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #online streaming