V Jasnej pripravili športové zóny s olympijskými disciplínami

Slovenský olympijský výbor spolu s partnermi prináša do lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry Arénu olympijského tímu, ktorej hlavný program v piatok a sobotu sa bude odohrávať na dvoch nástupných miestach lanoviek v lokalite Biela Púť a Priehyba.

06.02.2018 14:15
Jasna Nizke Tatry turisti dovoleka prazdininy Foto: ,
Jasná (ilustračné foto).
debata

„Sme poctení, že Jasná je konečnou stanicou olympijskej roadshow, kde sa rozžiari olympijský oheň za účasti olympijských víťazov – atléta Mateja Tótha, vodných slalomárov Ladislava Škantára, Michala Martikána a olympijských reprezentantiek – hokejovej brankárky Zuzany Tomčíkovej či kajakárky Jany Dukátovej. Slávnostný symbolický ceremoniál s olympijskou pochodňou a zapálením olympijského ohňa v Jasnej sa začína v piatok podvečer o 17:00 na Bielej Púti,“ priblížila Sylvia Artzová, marketingová riaditeľka spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá lyžiarske stredisko prevádzkuje.

Počas symbolického otváracieho ceremoniálu vystúpi SĽUK, tanečná skupina Anta Agni s ohňovou šou, Horehronskí chlopi a tanečné variácie sa obecenstvo naučí prostredníctvom školy tanca. Program po rozžiarení olympijského ohňa zavŕši koncert skupiny Tublatanka.

V sobotu čakajú na všetkých návštevníkov Jasnej športové zóny s olympijskými disciplínami – slalom, biatlon a curling v lokalite Priehyba. Lyžiari si sobotnú lyžovačku môžu spestriť lyžiarskymi slalomovými pretekmi.

„Pre spomienku z dvojdňovej show bude na Priehybe inštalovaná viacrozmerná kamera pre giga selfie. Tá umožňuje fotografovať samého seba a okolitú scenériu až do vzdialenosti 111 metrov,“ dodala Artzová.

Od nedele 11. februára do 25. februára počas dennej prevádzky strediska v lokalite Brhliská bude otvorený Olympic park s ohradenou sánkarskou dráhou a meranou lyžiarskou traťou.

debata chyba
Viac na túto tému: #jasná #Nízke Tatry