Víkend otvorených parkov a záhrad bude aj v Expozícii tatranskej prírody

Do celosvetového Víkendu otvorených parkov a záhrad sa už po piaty raz zapoja aj Štátne lesy TANAPu so svojou Expozíciou tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici. Na návštevníkov čaká bohatý program, ktorého súčasťou sú rovnako ako po minulé roky i komentované prehliadky v areáli botanickej záhrady.

01.06.2018 13:00
debata

V botanickej záhrade už v sobotu 2. júna od 9:00 do 16:00 čakajú na návštevníkov za bežné vstupné okrem prehliadok so sprievodcom aj ukážky sadeníc vysokohorských rastlín a ich semienok.

„Moderované vstupy budú každú celú hodinu alebo na požiadanie,“ spresnila Zuzana Homolová, botanička Výskumnej stanice a Múzea TANAP-u v Tatranskej Lomnici. Pre deti sú pripravené tvorivé dielne, dostanú príležitosť vytvoriť si kvetinovú paletu, spoznávať budú stopy zvierat, čaká na nich drevené 3D puzzle a zabaviť sa môžu pri kvíze Tatranské „NAJ“.

Milovníci flóry istotne ocenia pohľad na farebné skalky z nízkych vysokohorských rastlín, alpínok, ktoré sa v botanickej záhrade pod Lomnickým štítom nachádzajú.

Na ploche 3,2 hektára botanickej záhrady rastie celkovo vyše tristo druhov bylín a drevín, medzi nimi i také, ktoré pri potulkách prírodou ostávajú pred zrakmi návštevníkov vysokohorského prostredia skryté.

Hlavným cieľom podujatia, ktoré vzniklo v roku 1998 v Londýne a na Slovensku sa oslavuje od roku 2007, je spoločne osláviť a atraktívnou formou prezentovať verejnosti hodnoty parkov a záhrad Slovenska.

Botanickú záhradu si návštevníci Tatranskej Lomnice môžu pozrieť nielen počas Víkendu otvorených parkov a záhrad, ale v ktorýkoľvek deň až do polovice septembra. Do konca letných prázdnin bude otvorená až do 17:00, potom ju môžu záujemcovia navštíviť v čase od 9:00 do 15:00. Svoje brány v tejto sezóne zatvorí Expozícia tatranskej prírody 16. septembra 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Vysoké Tatry