Dobrovoľníci sa môžu zapojiť do čistenia Tatier

Dobrovoľníci v utorok vo Vysokých Tatrách vyčistia turistickú trasu v Tri studničky – smer Kriváň – Podbanské – rázcestie pod Grúnikom. Nástupné miesto je Horáreň Tri studničky.

23.06.2020 09:55
debata

„Už mnoho rokov sa dobrovoľníci na konci leta stretajú, aby vyčistili hory od nečistôt, ktoré tam zanechávajú nezodpovední návštevníci. Táto akcia sa však tento rok bude konať hneď začiatkom sezóny vo dvoch vybraných lokalitách – Tri studničky pod Kriváňom a Roháčske plesá,“ uviedla hovorkyňa Štátnych lesov TANAPu Martina Petránová.

Potrebné je sledovať predpoveď počasia a patrične k tejto predpovedi zvoliť aj oblečenie a správnu obuv. Ochranné rukavice a vrecia na odpad získajú dobrovoľníci na mieste podľa počtu skupiniek.

Dobrovoľníci sa môžu zúčastniť aj na ďalšej akcii. Vo štvrtok 25. júna môžu prísť čistiť Roháčske plesá v rámci turistickej trasy: Adamcuľa – Roháčske plesá – Smutná dolina – Spálená dolina. Nástupné miesto je Zverovka – Roháčska dolina – parkovisko pri lanovke od 7:00 do 7:30 až do popoludnia.

Pre všetkých účastníkov sú zabezpečené ochranné rukavice a vrecia na odpad. Priamo na mieste dostanú presné informácie o odovzdaní alebo ponechaní odpadu na zberných miestach.

„Vzhľadom na aktuálnu situáciu v súvislosti s pandémiou koronavírusu by sme všetkých dobrovoľníkov týchto akcií chceli požiadať, aby dodržiavali všetky vydané nariadenia,“ dodala Petránová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #upratovanie