Bežkárske trate na Skalke navštívilo počas zimy vyše 150 000 ľudí

Lyžiarske bežecké trate na Skalke navštívilo počas uplynulej zimy vyše 150 000 ľudí. Bežkárska sezóna v Kremnických vrchoch, ktorá odštartovala koncom novembra, sa končí po 125 dňoch. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informuje mesto Kremnica.

12.04.2022 13:00
debata

Podľa samosprávy uplynulá zima po niekoľkých slabších rokoch podmienkam na bežecké lyžovanie mimoriadne priala. Ako priblížila viceprimátorka Kremnice, technika určená na úpravu tratí najazdila na Skalke viac ako 4600 kilometrov.

„Aby sme si mohli užívať kvalitu tratí aj počas budúcej zimnej sezóny, už dnes pozývajú organizátori na letné brigády na bežeckých tratiach,“ informovalo mesto s tým, že prvá brigáda sa uskutoční už koncom mája.

Skalka a jej širšie okolie ponúka návštevníkom približne 100 kilometrov lyžiarskych bežeckých tratí rôznej náročnosti.

O ich úpravu sa starajú samosprávy Kremnice a Banskej Bystrice spoločne s dobrovoľníkmi, úpravu tratí finančne podporuje Banskobystrický samosprávny kraj i oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Costa Smeralda, Taliansko, pláže, more, dovolenka, slnko, leto, cestovanie Čítajte viac Prímorský hrad aj potápanie s Kristom. 10 najlepšie ukrytých pláží Talianska. Poznáte ich? voda, skok, plávanie, rieka Čítajte viac Toto neskúšajte! Death diving vás môže zabiť
debata chyba
Viac na túto tému: #Kremnica #bežkovanie