V Tatrách otvorili najväčšie snežné bludisko na svete. Koľko stoja lístky?

Ľadové chodby, zábava, vzrušenie. Snowlandia je jednou z top atrakcií Tatier i celého sveta - tamojšie bludisko je zapísané aj v Guinnessovej knihe rekordov. Prvýkrát ho postavili v roku 2016 a odvtedy sa stalo vyhľadávanou tradíciou.

27.01.2023 06:00
debata (1)

Snehové kráľovstvo sa nachádza na severnej strane Tatier, v poľskom Zakopanom, takže ani Slováci k nemu nemajú ďaleko.

Snowlandia každoročne vyrastá hneď vedľa skokanského mostíka Wielka Krokiew, na hranici Tatranského národného parku, píše Stronapodrozy.pl.

Atrakcia v Zakopanom je jedným z mála zábavných parkov tohto druhu na svete. V prvom rade je unikátna tým, že je takmer celá vyrobená z ľadu.

Každý rok je Snowlandia mierne odlišná od predchádzajúcich, ale hlavné atrakcie zostávajú rovnaké.

Tamojší labyrint je zo všetkých najväčší a na turistov tu čakajú aj ďalšie atrakcie.

Okrem bludiska ponúka atrakcia aj dychberúci Snežný hrad, nezvyčajné snehové a ľadové sochy a láka aj na sánkovačku na špeciálnej dráhe či možnosť pozrieť si zblízka tatranské zvieratá (jelene, karpatské kozy, horské ovce, polárne líšky, dravé vtáky) v minizoo.

Snežný hrad je replikou stredovekého hradu zo snehu, pod rukami staviteľov vyrástol na impozantných 14 metrov. Vchod strážil krov, do vyhliadkovej veže vedú kľukaté schody, steny zdobia reliéfy.

V Zasneženom hrade sú aj prvky historickej rekonštrukcie. Môžete tu sledovať rytierske súboje, odfotiť sa so štítom a mečom, pozorovať, ako miestny kováč kuje železné ozdoby.

Kto sa nudí, môže opustiť hrad tradičným spôsobom, cez bránu, alebo menej dôstojne, no o to zábavnejšie – pomocou ľadovej šmýkačky, na ktorej sa dá skĺznuť na sánkach.

Najznámejšou atrakciou Snowlandie je Snehový labyrint, tento rok ho vyrábali z umelého snehu štyri týždne. Je to najväčšia stavba svojho druhu na svete a dá sa v nej naozaj stratiť.

Tí, ktorým sa podarí nájsť cestu k východu, budú môcť vystúpiť na vyhliadkovú plošinu, z ktorej je krásny výhľad na Zakopané, Tatry a skokanský mostík.

Treťou atrakciou Snowlandie je obrovské iglu, séria niekoľkých komôr vyhĺbených v snehu, ktoré ukrývajú nielen kľukaté tunely a zákutia, ale aj nádherné ľadové skulptúry od rôznych umelcov. Vyrobili sochy zo snehu a ľadu, ktoré zobrazujú slávne historické a fiktívne postavy, vrátane hrdinov populárnych animovaných filmov.

Samostatnou atrakciou Snowlandie je tobogánový kopec, ktorý ponúka zimné bláznenie na rozsiahlom komplexe sánkarských dráh.

Sánkarské a tobogánové dráhy sú vždy po zotmení dobre osvetlené, takže zábava môže pokračovať.

Aké je vstupné?

Vstupné do labyrintu stojí od 6,40 eura, park ponúka aj kombinované vstupné do všetkých atrakcií. Znížené vstupné je 25 zlotých (5,3 eura), rodinné 2+1 77 zlotých (16,35 eura), rodinné 2+2 99 zlotých (21 eur).

Do Iglu so sochami: bežné 30 PLN (6,4 eura), do Tatranského vzdelávacieho parku (TPE): bežné 25 PLN (5,3 eura).

Labyrint + Iglu: bežné 54 PLN (11,46 eura), všetky atrakcie: bežné 68 PLN (14,43 eura), rodinné 2+1 180 PLN (38,2 eura), rodinné 2+2 233 PLN (49,46 eura).

vrchol, Francuzsko, lanovka, Aiguille du Midi, Chamonix, hory Čítajte viac O pár rokov s tým bude koniec... koniec lyžovania v horách, ako ho poznáme Jasná Nízke Tatry Lyžovanie Stredisko Svah Zasnežovanie Z Čítajte viac Lacná lyžovačka? Tu je 6 najlepších európskych stredísk, na 1. mieste žiari slovenské Tatry Ice Master Hrebienok ľadové sochy Čítajte viac Tatry Ice Master na Hrebienku: 10 tímov vytesalo 35 ľadových sôch. Pozrite si foto

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Tatry #Vysoké Tatry #bludisko