Pri Bachledke pribudli nabíjacie stanice pre elektrobicykle

V Bachledovej doline pri Ždiari (okr. Poprad) štartujú letnú sezónu s viacerými novinkami. V blízkom i širšom okolí strediska pribudlo deväť nabíjacích staníc pre elektrobicykle. Umiestnené sú na strategických miestach určených pre oddych.

16.06.2023 11:00
debata

Okrem priamo strediska a Ždiaru sa nachádzajú aj v Tatranskej Kotline, Spišskej Belej, Červenom Kláštore, ale aj Lesnici či Tatranskej Polianke. Informovala o tom v tlačovej správe marketingová manažérka strediska Denisa Boďová. Práve v jeho okolí sa totiž podľa nej nachádza do 130 km značených cyklotrás.

V Bachledovej doline zároveň pribudol nový prístupový chodník, ktorý umožňuje návštevníkom prístup bez toho, aby museli prechádzať po cestách. „Chodník zlepšuje bezpečnosť a pohodlie návštevníkov, ktorí teraz môžu bez obáv prechádzať aj bezbariérovo,“ uviedla Boďová.

Okrem toho v stredisku umiestnili solárne panely, ktoré pomáhajú znižovať jeho závislosť na fosílnych palivách. Podľa marketingovej manažérky tam chcú takýmto spôsobom prispieť k ochrane životného prostredia a zároveň znížiť svoje náklady na energiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bachledova dolina