Lesnú cestu Furča - Hrašovík pre plánovanú rekonštrukciu uzavreli

Lesnú cestu Furča - Hrašovík pre plánovanú rekonštrukciu uzavreli. Informovali o tom Mestské lesy Košice na sociálnej sieti s tým, že práce by mali trvať do konca tohto roka.

09.11.2023 13:00
debata

So stavebnými prácami v úseku Furča – Lesný sklad (zároveň úsek zelenej cyklotrasy z Furče do Hrašovíka), by mali začať v najbližších dňoch. Úsek je dlhý 1,1 kilometra.

„Ide o dokončenie rekonštrukcie, nadväzujúce na úsek Hrašovík – Lesný sklad, ktorý bol zrekonštruovaný v roku 2022. Stavebné práce sa budú týkať doplnenia chýbajúcich odvodňovacích zariadení cesty – priekop a priepustov, primeranej úpravy pláne a spevnenia krytu cesty penetrovaným kamenivom,“ uvádza s tým, že obojsmerná uzávera sa týka všetkých rekreačných užívateľov.

Mestské lesy v súvislosti s tým žiadajú návštevníkov lesoparku, aby v tejto lokalite dbali na zvýšenú opatrnosť, rešpektovali výstražné značenie staveniska, pokyny personálu, ktorý zabezpečuje práce a v žiadnom prípade nevchádzali počas prác na cestu.

Rekonštrukcia cesty má zlepšiť jej technický stav, podmienky pre starostlivosť o priľahlé lesné porasty, ale aj možnosti jej rekreačného využitia pre verejnosť na celom úseku Furča – Hrašovík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #mestské lesy