Budete tam aj vy? Rezervácie na Silvester v Tatrách pribúdajú, pripravili sa aj parkoviská

Tatranci veria, že aktuálna zimná sezóna, ktorá odštartovala v piatok 17. novembra otvorením Tatranského ľadového dómu, bude mať pozitívne výsledky. V rámci hotelov sú už Vianoce, no najmä Silvester pomerne slušne obsadené. Skonštatovala to výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lucia Blašková. S predstihom pribúda podľa jej slov najmä rezervácií od zahraničných turistov.

21.11.2023 10:00
debata

Hoci už tradične platí, že Silvester je vo Vysokých Tatrách populárnejší, podľa Blaškovej postupne stúpa aj popularita Vianoc.

„Podľa avíza, ktoré máme od hotelierov, sa zima zatiaľ vyvíja dobre,“ poznamenala. Čo sa týka rezervácií od Slovákov, narozdiel od zahraničných turistov, pokračuje trend rozhodovania sa na poslednú chvíľu.

„Predpokladáme, že to bude takto aj počas tejto zimy. Očakávame však, že zimná sezóna bude mať pozitívne výsledky, pokiaľ sneh dopraje, pretože to je asi najdôležitejšia komodita, ktorú k tomu potrebujeme,“ zhodnotila výkonná riaditeľka OOCR.

Zvýšiť čísla by mohli aj turisti z Veľkej Británie po tom, ako od novembra pribudlo ďalšie letecké spojenie Popradu s Londýnom, konkrétne s letiskom Stansted.

„Turisti naozaj prijali toto letecké spojenie pozitívne. Lietadlo zatiaľ prilieta aj odlieta plné. Podľa spätnej väzby od hotelov sa síce nedá povedať, že ide o stovky rezervácií z Veľkej Británie, ale Briti majú záujem do Tatier prísť,“ dodala Blašková.

Mesto Vysoké Tatry sa podľa primátora Jozefa Štefaňáka na zimnú sezónu pripravilo aj čo sa týka parkovacích kapacít.

„Rozšírili sme záchytné plochy, a všetky, ktoré sme pripravili v lete, budú fungovať aj v zime. Budú chodiť kyvadlové autobusy. Všetko je pripravené aj vrátane zimnej údržby a techniky,“ povedal. Záchytné parkovisko tak bude naďalej slúžiť návštevníkom v areáli bývalého Eurocampu na začiatku Tatranskej Lomnice.

„K dispozícii bude tiež záchytné parkovisko na futbalovom ihrisku v Novom Smokovci a tiež pod Štrbským Plesom, pri zastávke Popradské pleso, ktoré bude slúžiť celú sezónu,“ informoval primátor.

Tatranská OOCR už teraz avizuje viaceré klasické aktivity, ktoré budú Tatry ponúkať, ako je sánkovačka, ski-touring a pripravené budú aj bežkárske trate.

Ani počas tejto sezóny nebudú chýbať medzinárodné majstrovstvá vo vyrezávaní ľadových sôch Tatry Ice Master, ktoré sa uskutočnia 26. až 28. januára budúceho roka.

Čo sa týka najhlavnejšej športovej aktivity v Tatrách, lyžovačky, už v uplynulom týždni začali lyžiarske strediská so zasnežovaním lyžiarskych tratí.

„V prvom rade veríme, že sezóna bude dobrá, čo sa týka snehu, pretože Vysoké Tatry bývajú garanciou snehu, teda, keď nikde na Slovensku nie je, v Tatrách zvyčajne áno,“ dodala Blašková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Silvester #zimná sezóna