V prvý deň lyžovačky v Jasnej otvoria 20 kilometrov zjazdoviek

Stredisko Jasná v Nízkych Tatrách otvorí lyžiarsku sezónu v sobotu 2. decembra. V prvý deň lyžovačky bude otvorených rekordných 20 kilometrov zjazdoviek, informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR).

01.12.2023 08:00
debata

Novembrové ochladenie prispelo k tomu, že v stredisku začali zasnežovať už v polovici mesiaca. „Pomohlo aj sneženie, takže hneď v prvý deň lyžovačky budeme mať na zjazdovkách veľmi dobré podmienky. Práve investície do technického zasnežovania nám umožnili otvoriť v Jasnej na toto obdobie rekordné množstvo zjazdoviek, z čoho máme veľkú radosť nielen my, ale určite aj lyžiari,“ uviedol prevádzkový riaditeľ slovenských stredísk TMR Branislav Kačkovič.

V stredisku bude v deň otvorenia lyžiarskej sezóny k dispozícii 15 zjazdoviek. Z Chopku sa bude možné lyžovať na sever aj na juh, v prevádzke bude sedem lanoviek. Galajda dodal, že na zjazdovkách sa nachádza v priemere približne 60 centimetrov mixu technického a prírodného snehu.

V predstihu štartujú v sobotu lyžiarsku sezónu tiež na Štrbskom Plese, a otvárajú aj viaceré strediská prevádzkované spoločnosťou TMR v iných krajinách. Okrem ľadovca Molltaler Gletscher, kde sa lyžuje od 5. novembra, budú už v sobotu v prevádzke aj strediská Špindlerův Mlýn, Ještěd a Szczyrk.

debata chyba
Viac na túto tému: #TMR #lyžovačka #jasná #zjazdovky