Sánkarska dráha z Hrebienka je už otvorená

Vo Vysokých Tatrách dnes po Tatranskom ľadovom dóme otvorili ďalšiu atrakciu zimnej sezóny, sánkarsku dráhu z Hrebienka do Starého Smokovca. Informoval o tom hovorca jej prevádzkovateľa Marián Galajda. Umožnila to podľa neho výdatná porcia prírodného snehu, ktorý v Tatrách pribudol za posledné dni. Dráhu dlhú 2,5 kilometra upravili snežným pásovým vozidlom a pripravili pre prvých sánkarov.

02.12.2023 07:00
sankovacka, pr Foto:
Ilustračné foto.
debata

Okrem toho otvoria vo Vysokých Tatrách v sobotu 2. decembra lyžiarsku sezónu na Štrbskom Plese. Stane sa tak o týždeň skôr, ako sa pôvodne plánovalo. Stredisku pomohlo ochladenie aj prírodný sneh, zasnežovať ho začali už v polovici novembra.

Na lyžiarov čakajú tri zjazdovky s približne 40 centimetrami technického a prírodného snehu. V prevádzke budú dva lyžiarske vleky a sedačková lanovka Mostíky. Naďalej však pokračuje zasnežovanie zjazdoviek Solisko a Furkotka.

Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici chcú otvoriť 16. decembra. Aktuálne tam zasnežujú zjazdovky, a to v celej línii zo Skalnatého Plesa do Tatranskej Lomnice.

debata chyba
Viac na túto tému: #sánkovanie #Hrebienok