O vianočné pobyty na Gemeri je malý záujem, ľudí viac láka Silvester

O pobyty počas Vianoc je v regióne Gemer len malý záujem, situácia v ubytovacích zariadeniach je lepšia na Silvestra. Niektoré zariadenia sú však počas zimných sviatkov pre nedostatok hostí zatvorené, uviedla marketingová manažérka oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer Estera Žilková.

07.12.2023 09:00
debata

„Niektoré ubytovacie zariadenia sú úplne zatvorené, nakoľko neevidujú záujem, respektíve evidujú veľmi nízky záujem o vianočné pobyty,“ skonštatovala Žilková. Ako dodala, prevádzkovatelia zariadení hlásia vo všeobecnosti pokles obsadenosti, trendom posledného obdobia je však rezervácia pobytov na poslednú chvíľu.

Záujem hostí je väčší na prelome rokov. „Počas Silvestra je plne obsadený napríklad Penzión pod Kostolom v Betliari a skoro plne obsadenú kapacitu má aj rekreačný areál Predná Hora. Voľné kapacity sú stále napríklad v Apartmánoch Planina,“ priblížila Žilková.

Počas blížiacich sa sviatkov ponúka na Gemeri vianočný program viacero samospráv a organizácií. Vianočné trhy sa budú podľa OOCR konať v Revúcej, Hnúšti, Ochtinej, Betliari či Štítniku.

V Revúcej návštevníci nájdu aj výstavu retro vianočných ozdôb z niekdajších gemerských podnikov či výstavu hračiek z Kyjatíc.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Silvester #Gemer