Po Strednici a Štrbskom Plese otvárajú sezónu aj v Bachledovej doline

Po lyžiarskych strediskách Ždiar - Strednica a Štrbskom Plese čoskoro otvorí sezónu ďalšie v tatranskom regióne. Od piatka (8. 12.) budú mať lyžiari k dispozícii aj zjazdovky v Bachledka Ski & Sun v Bachledovej doline. Marketingový manažér strediska Michal Rusiňák informoval, že novinkou blížiacej sa zimnej sezóny je nové tréningové centrum, ktoré slúži najmä členom lyžiarskych klubov.

07.12.2023 10:00
debata

„Nová zjazdovka je pomenovaná po bratoch Otta a Vlada Krajňákovcoch. Jej dĺžka presahuje 920 metrov a prevýšenie 212 metrov. Otto Krajňák je držiteľom krištáľového glóbusu za víťazstvo vo Svetovom pohári veteránov a niekoľkonásobný majster sveta kategórie Masters,“ objasnil Rusiňák. Počas nachádzajúceho víkendu bude v prevádzke 10-miestna kabínková lanovka Bachledka, štvorsedačka Jezersko a aj Hrebeň, otvorené budú zjazdovky Slalomák, Majstrák a Hrebeň.

„Stredisko bude od pondelka do štvrtka zatvorené, v dennej prevádzke budeme od 15. decembra,“ upozornil Rusiňák. Do strediska je prístup z Bachledovej doliny, Malej Frankovej a Jezerska. V plnej prevádzke tam majú lyžiari k dispozícii 8,5 kilometra zjazdových tratí s rôznym stupňom náročnosti.

Rusiňák dodal, že počas zimy chystajú večerný program Čarovná krajinka. Vždy v stredu, piatok a sobotu sa môžu návštevníci prejsť aj po Chodníku korunami stromov, ktorý je osvetlený svetelnou reťazou dlhou až 1234 metrov. Pred vstupnou bránou do strediska je svetelná expozícia a pre milovníkov sánkovania je k dispozícii 2,5 kilometra dlhá trať. Počas sezóny chystajú v stredisku aj hudobný program, snežné párty či koncerty ľudovej hudby.

Okrem zjazdových tratí sú pod Belianskymi Tatrami k dispozícii aj bežecké trate či trasy pre skialpinistov. Pre nich vyznačili novú skialpovú trasu z Bachledovej doliny na vrchol Spišskej Magury. „Upravujeme v spolupráci s Bachledkou celkovo 18,5 kilometra dlhú bežkársku trasu na hrebeni Spišskej Magury. Na Strednici pripravíme počas sezóny tri okruhy v dĺžke šesť kilometrov,“ dodal manažér strediska Strachan Ski Center Jaroslav Strachan.

Návštevníkom tiež odporúča tzv. pašerácku trasu, starý chodník, ktorým kedysi predkovia pašovali kone z Poľska. Na bežkách alebo „skialpoch“ sa dá prejsť až do lyžiarskeho strediska v poľskom Jurgove.

Obe strediská sú členom skupiny Tatry Super Ski, ktorá združuje 18 lyžiarskych stredísk v Poľsku a v Tatrách s využitím jedného skipasu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bachledova dolina