V Jasnej sprístupnili značené trasy bežeckého lyžovania

Značené trasy bežeckého lyžovania sprístupnili v lokalite Zadné vody v Jasnej, informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

11.12.2023 09:30
debata

„Bežecké lyžovanie je zdraviu prospešný šport, pri ktorom sú zapojené takmer všetky svalové partie a kĺby sú namáhané minimálne. Aj preto by som rada pozvala na Liptov nielen na zjazdovky, ale aj na označené a upravené trasy pre bežecké lyžovanie,“ povedala riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Liptáci odporúčajú nástup na bežkárske trasy a parkovanie na ceste pod Tromi vodami.

„V Jasnej sme sprístupnili päť kilometrov bežeckých trás. Trate sú pripravované výlučne na prírodnom snehu. Stopu upravili naše ratraky a verím, že si pohyb v tejto príjemnej a tichej lokalite bežeckí lyžiari užijú,“ uviedol riaditeľ strediska Jasná Jiří Trumpeš.

Mesto Liptovský Mikuláš upravilo bežkárom trasu cyklistického chodníka popri rieke Váh.

„Lyžiarsku sezónu otvárajú na Liptove aj v stredisku Ski centrum Demänová a Opalisko v Zavažnej Porube, kde majú držitelia karty zliav Liptov Region Card zvýhodnenie až do 30 percent. Lyžovať bude možné už aj v Liptovskom Mikuláši na Podbrezinách v Športovom centre Petry Vlhovej,“ dodala Šarafínová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov #bežkovanie