Hlavné námestie v Bratislave láka ľudí trávnatou šachovnicou

Hlavné námestie v Bratislave sa na tri dni zmenilo na zelenú trávnatú šachovnicu. Tráva na námestí, na ktorom sa bežne nachádza len kamenná dlažba, prilákala ľudí, ktorí na nej sedia, oddychujú a vychutnávajú si slnko. Ide o projekt s názvom Živé zelené námestie, ktorý dnes v Bratislave spustili. Posedieť si na tráve priamo v centre môžu obyvatelia i návštevníci hlavného mesta do nedele.

03.05.2013 13:24
Hlavné námestie, trávnatá šachovnica, Bratislava Foto: ,
Živé zelené námestie na Hlavnom námestí v Bratislave v rámci podujatia Flóra Bratislava 2013.
debata (4)

V rámci zeleného projektu pribúdajú kvety a zeleň na miestach, kde to nie je bežné. „Táto akcia môže byť inšpiráciou preto, aby sme zvážili, či neurobíme zelené ekologické projekty v centre hlavného mesta a či napríklad na kamenné námestia, ako je Hlavné či Primaciálne, nedostaneme viac zelene,“ uviedol vedúci kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy.

Ide už o druhý takýto projekt v Bratislave, minulý rok pribudol trávnatý koberec na niekoľko dní na Zelenej ulici. Tento rok trávu a kvetinovú výzdobu uložili na Hlavnom námestí, ktoré bolo tiež v minulosti parkom.

Živé zelené námestie na Hlavnom námestí v...
Živé zelené námestie na Hlavnom námestí v...
+2Živé zelené námestie na Hlavnom námestí v...

Kvety v sobotu pribudnú aj na Kamennom námestí, kde najmä mladí Bratislavčania vysadia asi tisícku kvetín do kvetináčov. Vlani iniciatíva ID Space Team nadchla okolo 140 ľudí, ktorí venovali svoju voľnú sobotu čisteniu a vysádzaniu kvetín do prázdnych a zaburinených kvetináčov v centre.

4 debata chyba