Zimomravenie v Banskej Štiavnici bude hravé

Dobrodružné putovanie historickou Banskou Štiavnicou, či štyri komnaty plné prekvapení čakajú na malých i veľkých tento týždeň na podujatí nazvanom Zimomravenie.

17.02.2014 06:00
vikend1 Foto:
Zimomravenie v Banskej Štiavnici poteší všetky deti.
debata

Zimomravenie sa koná už piaty raz. „Cieľom je priniesť život do centra jednej z najkrajších slovenských lokalít aj mimo hlavnej turistickej sezóny a spojiť rodiny zaujímavým programom na voľný čas. Tohtoročný program sme orientovali na tému Hra,“ hovorí Rastislav Marko z banskoštiav­nického mestského úradu.

Svet hier v najrôznejších podobách sa bude otvárať postupne od utorka 18. 2., keď obnovené kino Akademik ponúkne kinohity, prvý a druhý diel Hier o život. Od stredy sa v banskom múzeu začne viacero zaujímavých tvorivých dielní, aj netradičné interaktívne prehliadky.

Najpestrejší program návštevníkov čaká počas víkendu. V sobotu o desiatej sa hostia môžu vybrať na zábavnú prehliadku múzea v Kammerhofe pod názvom Hádaj, čo je to. Deti aj dospelí budú mať možnosť spoznať rôzne predmety, ktoré predtým nevideli, a hádať, na čo kedysi slúžili.

V piatok a v sobotu sa o 10-tej hodine v historickom centre mesta a v Kulktúrnom centre na Kammerhofskej ulici začne Cesta za štiavnickým pokladom. Rodinná hra pre veľkých aj malých dobrodruhov potrvá až do večera.

„Do života tu uvedieme aj novú brožúrku Veľké tajomstvá malého mestečka, ktorá je vlastne pútavou a dobrodružnou hrou v centre Banskej Štiavnice,“ spresnil Marko. O jednej popoludní sa v rámci Veľkého zimomravenia v Kultúrnom centre otvoria štyri zázračné komnaty. Komnata súťaživých detí je určená všetkým, ktorí obľubujú spoločenské hry. Zahrať si tu môžu nielen hry, ktoré poznajú, ale čakajú na nich aj neznáme. Výstavu divadelných bábok a kulís ponúkne Komnata vnímavých detí. Zábavná hra s tradičnými materiálmi, z ktorých možno vyčarovať aj netradičné hračky, bude dominovať v Komnate tvorivých detí. Komnata veselých detí prinesie divadelné predstavenia a iné prekvapenia.

Sobotný program doplnia Intuitívne hry s Petrom Živým, do svojich atraktívnych tvorivých dielní v sobotu i v nedeľu pozýva tiež Terra Permonia. V nedeľu od 14. hodiny Zimomravenie rozohreje aj karneval Vodníkov svet v banskoštiavnickej plavárni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica #zimomravenie #tip