Chcete sa nadýchnuť atmosféry Španielska? Stačí víkend v Madride

Museo del Prado, Real Madrid a tapas. Alebo naopak. Všetko závisí od vašich preferencií. To sú hlavné charakteristiky hlavného mesta Španielska.

12.05.2014 06:00
Retiro Park Foto:
Retiro Park v Madride.
debata

Zrejme kvôli komplikovanejšiemu dopravnému spojeniu, alebo u nás obľúbenejšej Barcelone, Madrid zaostáva za ostatnými destináciami krajiny futbalových majstrov sveta. Je to ale škoda, pretože Madrid je ideálnou víkendovou zastávkou.

Za tri hodiny letu z Viedne sa dostanete do typickej európskej metropoly, plnej ľudí a rýchleho životného tempa. Našťastie, stále s nádychom španielskej „no problem“ mentality.

Ak máte na toto mesto tri dni, bude to tak akurát. Či už rozumiete umeniu alebo nie, Museo del Prado s obrazmi najmä domácich velikánov ako Goya a Velasquez či Muselo del Reina Sofia, venované modernému umeniu 20.storočia, reprezentované rozsiahlou zbierkou Picassa, Salvatora Dallího či Joana Miróa, by ste nemali obísť.

Ideálne miesto na oddych je obrovský mestský park, Parque del Buen Retiro, hneď v blízkosti múzeí, kde sa dá túlať hodiny. Môžete sa tam člnkovať, pozrieť si park alebo botanickú záhradu. A poľahky zapadnete aj medzi „miestnych“, ktorí len tak vylihujú v tráve a pozorujú ostatných.

Futbaloví fanúšikovia nemôžu vynechať štadión Santiago Bernabeu, domáci stánok Realu. Obdivovatelia tradičných kultúrnych zvykov zasa arénu pre býčie zápasy La Plaza de Toros de Las Ventas del Espíritu Santo.

Hlavné námestie Plaza Mayor je obklopené množstvom uličiek, ktoré si najviac vychutnáte, keď sa po nich budete len tak bezcieľne potulovať. Veľkolepé budovy, kostoly, zeleň a slniečko, k tomu lákavé mieste bary plné španielskeho temperamentu. Odolá im málokto.

Na koniec víkendu sa oplatí „zapadnúť“ do ktorejkoľvek pivárne (Cervecería), dať si dobré chladené pivo, k tomu tapas (malé porcie všeličoho možného) a užívať si večernú pohodu. A potom už len spomínať na skvelý víkend v Madride.

Retiro Park v Madride.
Madrid - Corrida.
+1Madrid - Park Retiro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #madrid #víkend