Do Terchovej a Novej Bystrice budú jazdiť cyklobusy

Zo Žiliny do Terchovej a Novej Bystrice začnú jazdiť cyklobusy. Premávať budú cez víkendy a sviatky od júna do konca augusta. Špeciálne upravené autobusy budú prepravovať cestujúcich podľa bežných tarifných podmienok platných pre SAD Žilina, za bicykel si cyklista priplatí 50 centov.

15.06.2015 13:30
debata (1)

„Naším hlavným zámerom je ponúknuť najmä rodinám s deťmi možnosť stráviť deň na bicykli, a to bez toho, aby museli absolvovať náročnú a dlhú trasu do vzdialenejších lokalít nášho kraja. Lokality, kde budú cyklobusy jazdiť, ponúkajú množstvo zaujímavých turistických aktivít na strane Terchovskej aj Bystrickej doliny,“ povedal predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Zo žilinskej autobusovej stanice do Terchovej pôjdu autobusy o 9:00, 12:15 a 16:20 a späť o 10:30, 14:55 a 18:00. Do Novej Bystrice na Kysuciach budú cyklobusy vyrážať zo Žiliny o 8:30, 12:00 a 16:30 a späť o 10:15, 15:00 a 18.00.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa kraja Lenka Záteková, pôjde o klasické spoje pravidelnej dopravy, ktoré môžu využívať nielen cyklisti, ale aj pravidelní cestujúci.

„Pretože kapacita cyklovleku je 24 bicyklov, cestujúci si budú musieť zakúpiť miestenku a cestovný lístok pred jazdou prostredníctvom predpredajného systému AMSBus. A to buď elektronicky na www.amsbus.sk, alebo osobne v Klientskych centrách SAD Žilina, prípadne u všetkých predajcov cestovných lístkov a miesteniek AMSBus,“ dodal riaditeľ odboru dopravy Žilinského samosprávneho kraja Ivan Mokrý.

Podľa Zátekovej ide o skúšobnú prevádzku, na základe ktorej sa rozhodnú, v akej miere budú podobné aktivity podporovať i v ostatných regiónoch Žilinského kraja.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #rodiny #cyklobus