Trnavská prešovačka vás vráti do stredoveku

Trnava sa tento piatok vráti do slávnych vinárskych čias z obdobia stredoveku. Krásne dievčatá budú bosými nohami šliapať hrozno v kadiach, hrať bude dobová hudba a degustovať sa budú najlepšie vína z Trnavy a okolia.

03.09.2015 07:00
debata
Stredoveká prešovačka Foto: Trnava Tourism
Stredoveká prešovačka, hrozno, vinič, víno Stredoveká prešovačka

Návštevníci spoznajú jedinečnú atmosféru Stredovekej prešovačky v piatok 4. septembra od 17. do 22. hodiny na nádvorí starej trnavskej radnice.

Hostia zažijú autentické spracovanie úrody, prešovanie hrozna na historickom preši, hrané scénky zo života vinárov a atraktívny historický večerný program. Kto sa nebude báť zašpiniť si ruky, môže sa tešiť na sladký čerstvý mušt priamo z prešu!

Stredoveká prešovačka Foto: Trnava Tourism
Stredoveká prešovačka, hrozno, vinič, víno Stredoveká prešovačka

Historické príbehy z trnavských viech z minulosti a súčasnosť prepoja známe lokálne vinárstva, ktoré nesú pôvodné hodnoty vinárskeho remesla. Práve v ich stánkoch budete môcť ochutnať ich najlepšie vína. Tešiť sa isto budú aj fanúšikovia kvalitnej a kreatívnej gastronómie!

Piatková stredoveká prešovačka oficiálne odštartuje jesennú vinársku sezónu 2015. Túto jeseň Trnavčanov a hostí čaká aj tradičný trnavský jarmok, obľúbené sobotné vínne tour do vinárstiev, piatkové výlety za medovinou do medovinárstva Apimed alebo nedele v Smoleniciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #Trnava