Na Svetové dni mládeže sa registrovalo 560 000 ľudí, dokopy príde 1,5 milióna

Na katolícke Svetové dni mládeže v juhopoľskom Krakove sa už registrovalo viac ako 563 000 návštevníkov. S odvolaním sa na organizátorov o tom informovala agentúra DPA. Podľa očakávania najviac mladých ľudí dorazí na stretnutie, na ktorom sa zúčastní aj pápež František, z hostiteľskej krajiny.

05.07.2016 15:00
pápež František, Foto: ,
Pápež František
debata

Poľských pútnikov príde do Krakova asi 172 000. Celkovo organizátori očakávajú návštevníkov zo 187 krajín sveta. Okrem Poliakov najviac mladých dorazí z Talianska, Francúzska, Španielska, Nemecka a Spojených štátov.

Okrem registrovaných pútnikov však dorazia ešte ďalšie státisíce ľudí, ktorí sa oficiálne neprihlásili, upozornil predseda organizačného výboru Grzegorz Suchodolski. Celkovú účasť odhadol na 1,5 milióna. „Skúsenosti z minulých ročníkov totiž ukazujú, že príde až trikrát viac ľudí, než sa zaregistruje,“ povedal.

Svetové dni mládeže sa začnú 26. júla a trvať budú až do konca mesiaca. Na akcii sa zúčastní aj pápež František, ktorý v rámci cesty do Poľska navštívi tiež bývalý nacistický vyhladzovací tábor v Osvienčime. Zíde sa aj s niekoľkými pozostalými.

Okrem Krakova a Osvienčimu navštívi pápež tiež najvýznamnejšie poľské mariánske pútnické miesto na Jasnej Hore v Čenstochovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #pápež František