V košickom Kulturparku sa už piaty raz rozvonia Polievkový festival

O priazeň poroty a návštevníkov sa bude uchádzať 44 polievkových tímov. Primárnym zámerom festivalu bolo a je prehĺbiť vzájomnú toleranciu, rešpekt a úctu k inakostiam rôznych národností, skupín, komunít a jednotlivcov.

04.10.2016 14:30
fazuľová polievka Foto:
Ilustračné foto.
debata

V košickom Kulturparku na Kukučínovej ulici sa v sobotu 8. októbra uskutoční piaty ročník Polievkového festivalu. Ako informovala Renáta Zolnaiová z organizácie K 13 – Košické kultúrne centrá, heslom piateho ročníka je Každá vaša odlišnosť je výnimočná.

Svoju jedinečnosť bude obľúbeným pokrmom Slovákov prezentovať 44 polievkových tímov, čo je oproti minulému roku o 12 tímov viac.

„Cieľom Polievkového festivalu je ukázať, aké rôznorodé je mesto Košice a kto každý je jeho súčasťou. Hoci sa festival stal obľúbeným gastro zážitkom, jeho primárnym zámerom bolo a je prehĺbiť vzájomnú toleranciu, rešpekt a úctu k inakostiam rôznych národností, skupín, komunít a jednotlivcov,“ vysvetlila manažérka festivalu Renáta Zolnaiová.

Od 14:00 návštevníci Kulturparku spoznajú 44 polievkových tímov, reprezentantov rôznych národnostných, kultúrnych a iných menšín a skupín, ktoré v Košiciach žijú. Je to unikátna šanca na jednom mieste ochutnať 44 rôznych polievok.

Aj tento rok sa polievkové tímy uchádzajú o priazeň trojčlennej poroty. Tá bude hodnotiť chuť, vôňu, konzistenciu polievok, ich vizuálnu stránku a použité suroviny na škále od 1 do 10.

Porotcovia udelia Zlatú, Striebornú a Bronzovú lyžicu festivalu. Pozvanie degustovať polievky prijal veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky Lin Lin.

Na festivale nebude chýbať ani detský program v podobe tvorivých dielní a Vedecký brloh, ktorý bude kúzliť vo fyzikálnej kuchyni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Kulturpark #polievka