Trnave ešte v tomto roku pribudnú 2 nové cyklochodníky

Trnava v tomto roku investuje do nových chodníkov a cyklochodníkov namiesto pôvodne schválených 313-tisíc až vyše 770-tisíc eur. Pribudnúť majú dve nové cestičky určené pre cyklistov a chodcov, ktoré budú oddelené od frekventovaných ciest.

05.05.2017 11:00
cyklistka, bicykel, repka, pole, prilba Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Cestička na Hlbokej ulici bude mať takmer kilometer, na Trstínskej ulici viac ako 500 metrov. Mestské zastupiteľstvo v Trnave bude aktualizáciu rozpočtu schvaľovať na svojom rokovaní v utorok 2. mája.

Cyklochodník a samostatný chodník pre chodcov na Hlbokej ulici sa pri mestskom amfiteátri napoja na existujúce chodníky a pokračovať budú pod hradbami až po Rybníkovu ulicu.

Cyklisti budú mať cestičku širokú 1,25 metra v každom smere, chodník pre chodcov bude široký 1,5 metra.

Na Trstínskej ceste sa pri ceste II/504 o chodník široký tri metre budú musieť podeliť cyklisti s chodcami, Povedie od nového nákupného centra až po železničné priecestie na konci mesta.

Model spoločného chodníka použila radnica aj v minulom roku pri stavbe s dĺžkou 1,5 kilometra do prímestskej rekreačnej lokality Kamenný mlyn.

Cyklisti v Trnave len nedávno dostali do užívania nový cyklochodník na Rybníkovej ulici, ráta sa s nimi aj pri každej rekonštrukcii ulíc.

V návrhu aktualizácie rozpočtu sú aj významné investície do športovísk (1,5 milióna eur) a do obnovy cesty a mosta na Mikovíniho ulici 1,5 milióna eur).

Okrem aktualizácie rozpočtu sa trnavskí poslanci budú na májovom rokovaní zaoberať aj záverečným účtom mesta za rok 2016, prípravou parkovacej politiky a ďalšími materiálmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #cyklochodník