Svetové náboženstvá približuje v Trenčíne unikátna sada medailí

Hlavné svetové náboženstvá hinduizmus, judaizmus, budhizmus, kresťanstvo a islam zobrazuje špeciálna edícia pamätných medailí s názvom Svetové náboženstvá, ktorú pripravili Karol Podhora a Igor Chyla z Trenčína. Ide o celosvetový unikát, ktorý bude na budúci rok vystavený aj v Európskom parlamente v Bruseli.

25.12.2017 13:00
debata (1)

Kolekcia piatich obojstranných medailí v dvoch prevedeniach, v zlate a striebre, bola vyrazená v kremnickej mincovni v limitovanom náklade 100 kusov číslovaných sád.

Autorkou výtvarného spracovania je akademická sochárka Ľudmila Cvengrošová. Súčasťou projektu je aj publikácia v dvoch jazykových mutáciach, na ktorej sa podieľali vedeckí pracovníci Univerzity Komenského v Bratislave.

„Medaily sú nielen pôsobivým umeleckým dielom, ale aj príspevkom k poznaniu duchovnej a náboženskej rozmanitosti ľudstva. Táto rozmanitosť je pozvaním na dialóg a vedomie spoluzodpovednosti za stav a ďalší vývoj na našej planéte,“ povedal o nevšednom vydavateľskom počine Ján Figeľ, osobitný vyslanec EÚ pre náboženskú slobodu vo svete.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #medaily #náboženstvá