V Londýne môžete zažiť všeličo. I ťavie preteky

Rieka Temža ako oáza a tri hrbaté zvieratá z jazdca – takýto výjav sa vo štvrtok naskytol obyvateľom i turistom v Londýne vďaka netradičným ťavím pretekom. Ťava Sarah a Šarífa sa zúčastnili pretekov. Ich úlohou bolo zabehnúť 75 metrov pozdĺž rieky Temža neďaleko mostu Tower Bridge. Akcia mala propagovať londýnsky ragbyový klub Saracens. Tretia z partie tiav – Sarrie – je maskotom tímu, ale pretekov sa nezúčastnila.

04.09.2009 13:44
Londýn, ťavie preteky
Súťažiace ťavy a ich jazdvoia pretekajú v blízkosti londýnskeho Tower Bridge.
debata

„Ťavu som videl prvýkrát, a nie aby som na nej šiel,“ priznal sa ragbista Michael Tagicakibau, ktorý sa prešiel na jednom z pretekajúcich zvierať. Neobvyklá akcia prilákala zástupy okoloidúcich, ktorí udivene sledovali veľké zvieratá.

Ťavy najskôr vodili do kruhu, potom ich priviedli na štartovaciu čiaru a odštartovali preteky. Šarífa zostala vzadu, kým Sarah odhodlane uháňala do cieľa. Za svoje víťazstvo dostala podľa svojho džokeja niekoľko jabĺk navyše. Šarífe však jej prehra nijako nevadila a veselo naťahovala hlavu k objektívom fotoreportérov, čím prinútila niekoľkých z nich cúvnuť späť.

Obe ťavy sa znovu stretnú 12. septembra na štadióne Wembley, kde bude tým Saracens súperiť s tímom Northampton Saints a usporiadajú ďalšiu propagačnú akciu.

debata chyba