Najväčšie kryté lyžiarske stredisko bude mať 3 zjazdovky na 90 000 metroch štvorcových

Čínsky Šanghaj dostane novú atrakciu. Dubajská spoločnosť Majid Al Futtaim ohlásila plány postaviť tu najväčšie kryté lyžiarske stredisko na svete.

20.09.2018 07:00
debata (1)

Krytý svah Wintastar Shanghai bude skutočne gigantický, s rozlohou 90 000 metrov štvorcových. To je až trikrát viac ako má podobný rezort Ski Dubai, ktorý otvorili v Spojených arabských emirátoch v roku 2005, kedy bol aj najväčším na planéte.

V novom šanghajskom lyžiarskom stredisku budú mať návštevníci k dispozícii tri zjazdovky s rôznym sklonom a náročnosťou. Nebude chýbať ani tréningový svah s olympijského štandardu.

Na svoje si prídu aj nelyžiari, pre ktorých sa pripravujú vyše dve desiatky zimných atrakcií bez nutnosti obúvať lyžiarky.

Prípravné práce pred začatím samotnej stavby sa už spustili, dátum dokončenia celého projektu ešte nie je ohlásený.

Spoločnosť Majid Al Futtaim nie je v oblasti výstavby podobných areálov žiaden nováčik. Developer má na konte už lyžiarsky raj v Afrike – Ski Egypt a momentálne stavia lyžiarske parky aj v Saudskej Arábii a Ománe.

Zimné stredisko Ski Dubai bolo v roku 2016 a 2017 vyhlásené za „najlepší lyžiarsky areál na svete“, pričom každoročne priťahuje milión hostí.

Momentálne najväčšie kryté lyžiarske stredisko sveta Harbin Wanda Indoor Ski sa nachádza v Číne a má rozlohu 80 000 štvorcových metrov.

Zdroj: Cnn.com; Travelpulse.com; Golfdigest.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžiarske stredisko