Dostanete závraty z výšky aj cien: Takto vyzerajú top luxusné strešné bary

Milujete výhľady na celé rozsvietené mesto, ktoré sa rozprestiera hlboko pod vami? K dokonalosti chýba už len osviežujúci koktejl v ruke. Presne na túto magickú kombináciu stavili strešné bary po celom svete. Ako si však vybrať ten najkrajší bez toho, aby ste ich museli osobne všetky obísť?

03.01.2019 07:00
debata (1)

Táto otázka trápila aj dvoch priateľov Hansa Ebenmana a Rikarda Fredericsona, a tak sa rozhodli, že založia špeciálnu internetovú stránku therooftopgui­de.com, ktorá mapuje najlepšie „rooftop bary“.

Okrem výhľadu a kvality nápojov hodnotí internetová stránka tiež špeciality kuchyne a strešné bazény, ktoré dotvárajú celkový dojem z baru.

Marina Bay Sands, Singapur

Známa budova, v ktorej si našlo miesto najdrahšie samostatné kasíno na svete, má okrem herní, nákupných centier, reštaurácií a divadiel aj jednu top atrakciu na streche.

Celý komplex totiž korunuje 340 metrov dlhá otvorená terasa SkyPark so 150-metrovým nekonečným bazénom. Na najväčšiu konzolovú plošinu sveta sa zmestí takmer 4 000 ľudí. Hans a Rikard hodnotia bar ako najlepší a dali mu 10 z 10 bodov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

###singapore##marinabaysandsskypark##

Príspevok, ktorý zdieľa Nagendra CM (@nagendra_cm),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

My office this morning #creativejuices #revive #resfresh #firstweek2017 #blessed #bestpresent #mbs#marinabaysandsrooftop #amazing #experience #worthit

Príspevok, ktorý zdieľa b.inspired (@b.inspired_singapore),

Hotel Sofitel Rome Villa Borghese

Historický hotel sa nachádza len pár krokov od námestia Piazza di Spagna, štýlovej Via Veneto a unikátnej fontány di Trevi.

Zo strešnej terasy je Večné mesto ako na dlani a tamojšia reštaurácia sa nie nadarmo hrdí titulom najlepšia panoramatická reštaurácia v Ríme.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

From our point of view ⠀ #primetour #SofitelWorld #SofitelRome #Laterrasserome #Rome #LuxuryHotel #LuxuryTravel

Príspevok, ktorý zdieľa PrimeTour Viagens (@primetourviagens),

Aria Hotel Budapest, Budapešť

Hotel je venovaný hudbe a poteší vlažných fanúšikov aj znalcov. Hudba ako univerzálny jazyk totiž dokáže osloviť turistov z celého sveta.

Tóny sú v ubytovacom zariadení prítomné všade: pri vstupe na recepciu upúta zaujímavý obrovský klavír – jeden z troch svojho druhu na svete – dielo maďarského pianistu Gergelya Boganyiho.

Každé z krídel budovy je pomenované podľa iného hudobného štýlu – jazzové, klasické, modernej hudby a opery.

Jednotlivé izby sú venované rôznym umelcom – Louisovi Armstrongovi, Dukeovi Ellingtonovi, Whitney Houstonovej či Franzovi Lisztovi. Na streche neoklasicistickej budovy z roku 1880 tróni štýlová reštaurácia s výhľadom ponad okolité škridlové strechy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@ariahotelbudapest views @krenn_imre #winterwonderland #ariahotelbudapest #libraryhotelcollection #highnoteskybar

Príspevok, ktorý zdieľa Aria Hotel Budapest (@ariahotelbudapest),

Majestic Hotel, Barcelona

Kvalitné menu, vysoké ceny a exkluzívny pohľad zoči-voči bazilike Sagrada Familia. Bohatí s slávni si sem chodia vychutnať dokonalý večer pri bazéne a s drinkom v ruke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rochelle (@_rncolinas),

Kimpton Ink48 Hotel, New York

Veľké jablko je známe stovkami mrakodrapov a dvojica „špecialistov na strešné bary“ odporúča napríklad ten na vrchole hotela Kimpton Ink48.

Je vyčačkaný a drahý, no vraj stojí za to. Nachádza sa v západnej časti Manhattanu vo štvrti Hell’s Kitchen a aj z jeho 222 dizajnových izieb je parádny výhľad na mesto alebo na rieku Hudson.

Mikla, Istanbul

Dve horné poschodia istanbulského hotela The Marmara Pera zaberá moderná rafinovaná reštaurácia.

Nachádza sa v historickej časti Pera a je z nej úžasný pohľad na celé historické mesto s chrámom Hagia Sophia a palácom Topkapi aj na Zlatý roh (zaplavené riečne údolie, ktoré sa na juhozápade stretáva s Bosporom a tvorí tak prírodný prístav, ktorý po tisíce rokov ponúkal ochranu gréckym, rímskym, byzantským, osmanským a iným lodiam).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dinner with a view

Príspevok, ktorý zdieľa Benjamin Zhan (@bzhan),

Sushisamba London, Londýn

Najvyšší strešný bar v Európe podáva vynikajúce ázijské jedlo. Zaberá dve najvrchnejšie poschodia v budove Heron Tower a je z neho okúzľujúci pohľad na britskú metropolu aj rieku Temža.

Výhľadu dominuje známa 180-metrová Uhorka (Gherkin), teda budova 30 St Mary Axe, ktorá sa na túto zeleninu nápadne ponáša.

Wikipedia.org; Forbes.com; Worldsbestbar­s.com; Suitelife.com; Therooftopgui­de.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #strecha #bar #výhľad