Svetové destinácie, kde sa budete cítiť bohatí. 5-hviezdičkový hotel tu stojí pár desiatok eur

Chcete si dopriať luxus, ale nevyhodiť za niekoľkodňovú dovolenku celoročné úspory? Nie všetky honosné hotely si zapýtajú za využívanie svojich krásnych priestorov a dokonalých služieb "majland". Tu je niekoľko destinácií, kde hotely s piatimi hviezdami stoja pod 60 eur.

22.01.2019 07:00
debata (3)

Internetový rezervačný portál Globehunters, ktorý má vo svojom portfóliu množstvo hotelov z rôznych krajín sveta, porovnal ceny a ponúkané služby päťhviezdičkových hotelov v 170 miestach planéty.

Najdrahšou destináciou je podľa portálu USA. Tu sa nachádza až 8 najdrahších miest z prvej dvadsiatky najpredraženejších.

Kompletný zoznam si môžete pozrieť na priamo na stránke Globehunters.us.

Naopak, na opačnom konci rebríčka sa nachádzajú mestá, kde si turisti užijú kráľovské bývanie, osviežujúce kúpeľné procedúry či delikátne jedlo za veľmi príjemné ceny:

Antalya, Turecko

Turecký cestovný ruch sa po rokoch teroristických hrozieb a politického napätia pomaly vracia do formy. Antalya je vstupnou bránou k tureckému pobrežiu, ohromujúca južná časť je známa nádhernou tyrkysovou vodou. Rezorty sa v tomto meste medzi sebou len tak predháňajú v kvalite, a ceny sú nižšie ako kedykoľvek predtým.

Obľúbené turecké turistické stredisko Antalya. Foto: angeliko.flog
Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo formáte alebo . Obľúbené turecké turistické stredisko Antalya.

Mexico City, Mexiko

Odhliadnuc od vzdialenosti – metropola Mexika je ideálne dovolenkové miesto. Ak milujete tacos a tequilu, budete milovať aj Mexico City. Toto pestré, frenetické, ale očarujúce miesto ponúka mnoho cenovo dostupného luxusu, od špičkových hotelov až po vynikajúce reštaurácie.

Šarm aš-Šajch (Sharm El Sheikh), Egypt

Egyptské stredisko na pobreží Červeného mora je už dlho známe ako vynikajúca a cenovo dostupná luxusná destinácia a dnes je lacnejšia než kedykoľvek predtým. Destinácia ponúka pestrú zábavu. Ak vás omrzí kúpanie a lenivé vylihovanie na pláži, môžete sa vydať na dobrodružstvo do púšte alebo sa vrhnúť sa potápanie – v blízkosti sa nachádza niekoľko výnimočných potápačských lokalít.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

So beautiful both by the day and night. #SharmElSheikh #Egypt #Egitto #OldMarket #Souk #mosque #moschea

Príspevok, ktorý zdieľa (@danielaiorli),

Siem Reap, Kambodža

Kto by netúžil na vlastné oči vidieť úchvatný chrámový komplex Angkór Vat? No po náročnej prehliadke dobre padne oddych v luxusnom hoteli na masáži či skvelá večera a chutné kokteily v lacných reštauráciách.

Siem Reap, Kambodža Foto: SHUTTERSTOCK
Siem Reap, Kambodža Siem Reap, Kambodža

Fez, Maroko

Marocká kultúrna metropola je prekvapujúco oveľa menej známa ako ospevovaný Marakéš. No pre turistov, ktorí sem mieria, je to výhoda. Môžu si užiť čarovné mesto: meander cez medinu, stredoveké murované domy a uličky s obchodmi, honosné mešity a zdobené dlaždice v knižnici jednej z najstarších univerzít na svete. A to všetko s nadštandardnými službami za potešujúce ceny.

Dillí, India

Mesto je záhadné, nadčasové a úplne úchvatné. Staroveké dejiny, dedičstvo predkov sa tu mieša s moderným životom, nájdete tu pouličných predajcov doma vyrobených pokrmov aj vychýrené reštaurácie s oceňovanými šéfkuchármi. Chaos hlavného mesta Indie môže byť často až ohlušujúci, preto dobre padne relax v niektorom z moderných, no cenovo dostupných hotelov, kde nepočuť rachot tuk-tukov a trúbenie áut v dopravných zápchach.

Žena robí Mehndi vzory na ruku jednej zo... Foto: SITA/AP, Tsering Topgyal
Dillí, ruka, zdobenie, Mehndi Žena robí Mehndi vzory na ruku jednej zo zákazníčok v Dillí. Indické ženy sa tak zdobia najmä na slávnostné príležitosti.

Kuala Lumpur, Malajzia

Hlavné mesto Malajzie má šmrnc. Jeho ligotavá panoráma najlepšie vynikne v noci, ideálne je pozorovať ju zo strešného baru s kokteilom v ruke. A to po náročnom dni v nákupnom centre s plnými taškami tovaru a stále plnou peňaženkou.

Vianoce pred kualalumpurskými vežami Petronas... Foto: SITA/AP, Lim Huey Teng
Malajzia, Kuala Lumpur, Vianoce, Petronas Twin towers Vianoce pred kualalumpurskými vežami Petronas Twin Towers.

Zdroj: Womanandhome.com

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #hotel