Prehliadky kaštieľa v Betliari doplní príbeh lásky Andrássyovcov

Múzeum v Betliari pripravilo na sviatok sv. Valentína 14. februára pre všetkých zaľúbených komentovanú prehliadku kaštieľa s názvom Pohľad zblízka – Lásky, škandály, manželstvá a tajné lásky Andrássyovcov so začiatkom o 18:00. Návštevníci spoločne s kurátormi múzea spoznajú príbehy lásky členov šľachtickej rodiny Andrássyovcov.

08.02.2019 12:30
kaštieľ v Betliari Foto: ,
Kaštieľ Betliar
debata

Ako informovala pracovníčka múzea Judita Krajčiová, ako to pri Pohľadoch zblízka býva, kurátori predstavia exponáty a dokumenty, ktoré súvisia s témou lásky, zásnub, svadby v aristokratických kruhoch a patrili medzi osobné predmety majiteľov betliarskeho kaštieľa.

Na večernej prehliadke múzeum privíta návštevníkov pohárom sektu a budú mať jedinečnú príležitosť odfotografovať sa na historickej sedacej súprave z 19. storočia s kvetinovou a valentínskou dekoráciou.

„A ak sa rozhodnete, že v tomto výnimočnom období požiadate svoju vyvolenú o ruku, môžete tak urobiť v krásnom prostredí kaštieľa za pomoci našich kolegov, ktorí vám pomôžu s realizáciou podľa vašich predstáv,“ uviedla Krajčiová. Doložila, že na večernú prehliadku je potrebná rezervácia na tel. číslu 0918 723 500.

Krajčiová informovala, že okrem špeciálneho večerného podujatia pre zaľúbených pripravilo múzeum prehliadky kaštieľa Betliar doplnené o príbehy lásky členov rodu Andrássyovcov od 14. do 17. februára, denne od 10:00 do 15:00.

„Návštevníci sa dozvedia napríklad ktorá vydatá grófka bola zaľúbená do majiteľa nášho kaštieľa, grófa Emanuela I. Andrássyho, čo sa klebetilo o kráľovnej Alžbete „Sisi“ a o Emanuelovom bratovi Júliusovi, aj o tajuplnej love story Františky a Dionýza Andrássyovcov,“ prezradila Krajčiová.

debata chyba
Viac na túto tému: #kaštieľ Betliar