V Európe vyrastie inteligentné 'mesto budúcnosti'. Hlavný program? Zábava

Americká spoločnosť Cora Alpha, ktorá sa zameriava na turizmus a tematické parky, nedávno predstavila projekt inteligentného mesta Elysium City, ktoré by malo vyrásť pri španielskom meste Badajoz na hraniciach s Portugalskom.

06.03.2019 07:00
debata (4)

Obrovské „mesto budúcnosti“, ktoré sa bude rozprestierať vedľa rieky Rio Guadiana, bude mať vlastnú vysokorýchlostnú železnicu, zábavný park, vodný svet, nebudú chýbať ani hotely či 18-jamkové golfové ihrisko.

Mesto bude vo svojej podstate inovatívne a na každom kroku bude disponovať inteligentnými prvkami a riešeniami, napríklad aj v takých „detailoch“ ako manažovanie čakacích dôb či parkovania. Využívať bude solárnu energiu.

Jeho hlavnou úlohou bude zabávať. Tematický park bude pripomínať známe Disneylandy a investor navyše sľubuje úplne originálny koncept vodného sveta.

Má to byť miesto, kde každý bude chcieť žiť, pracovať a hrať sa. Jeho výhodou je poloha pri portugalských hraniciach aj vzdialenosť od Madridu, len hodinu a pol cesty autom.

Inteligentné mesto by malo vyrásť v dvoch fázach. Prvú chcú dokončiť v roku 2023 a jej súčasťou bude 5-hviezdičkový hotel s kasínom, zábavný park, 4-hviezdičkový tematický hotel, dobrodružný vodný park, konferenčné centrum, dátové centrum, 18-jamkové golfové ihrisko, športový a zábavný komplex pre profesionálne futbalové a hudobné vystúpenia a tiež marína.

V rámci druhej časti projektu má vyrásť ďalších päť alebo šesť hotelov, okruh pre formulu jeden, jazdecké centrum a niekoľko ďalších atrakcií, ktoré investorská spoločnosť ešte plánuje. Táto fáza mesta Elysium by mala byť hotová v roku 2028, pričom spoločnosť plánuje začať celú výstavbu ešte v roku 2019.

Elysiumcity.com; Travelandleisu­re.com; Boutiquedesig­n.com; Thenational.ae

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #inteligentné mesto