Fašiangy v Brezne budú mať aj charitatívny rozmer

Hudbu, spev a zábavu sľubujú organizátori tradičného fašiangového sprievodu, ktorý sa uskutoční v piatok v historickom centre Brezna. Okrem dobrej nálady podujatie ponúkne voňavé pampúšiky aj charitatívny guľáš, ktorého výťažok poputuje dievčaťu s detskou obrnou.

28.02.2019 11:50
debata

O program sa 1. marca od 16. hodiny postarajú seniori z denného centra Prameň, Krnohári a ženská spevácka skupina Beňušianka.

Obdobie od Troch kráľov až do polnoci pred Popolcovou stredou je dodnes pokladané za čas hojnosti, jedenia, pitia a zábav. Aj v Brezne pred nástupom 40-dňového pôstu ožije pravá fašiangová atmosféra.

V piatok podvečer budú brázdiť námestie a jeho priľahlé ulice seniori z denného centra Prameň vo veselých maskách a budú rozdávať dobrú náladu všetkým, ktorí sa pristavia a nechajú sa ňou „nakaziť“.

Aktívni dôchodcovia sa postarajú aj o bohatý program na pódiu, ktorý spestria vystúpenia Krnohárov a ženskej speváckej skupiny Beňušianka.

S myšlienkou obnovenia fašiangových slávností v Brezne prišiel primátor Tomáš Abel, ktorý je už niekoľko rokov nielen ich pravidelným účastníkom, ale aj hostiteľom.

Za dobrovoľný príspevok bude podávaný primátorský guláš a rovnako aj voňavé pampúšiky od seniorov z Prameňa.

Spoločný výťažok z predaja venujú 17-ročnej Simonke z Brezna, ktorá od malička trpí detskou mozgovou obrnou a je odkázaná na celodennú starostlivosť svojich najbližších. Vyzbierané prostriedky rodina použije na zakúpenie špeciálneho vozíka.

Pred pôstnym obdobím a veľkonočnými sviatkami, ktoré tento rok pripadajú na 19. až 22. apríla, sa tak aj obyvatelia a návštevníci Brezna budú môcť nielen dosýta zabaviť a najesť, ale zároveň prispieť na dobrú vec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brezno #fašiangy